Tarsus-kazanlı Projesi

Doğu Akdeniz turizminin gelişmesinde önemli misyon üstlenecek Tarsus-Kazanlı Projesi'nde çalışmalar hız kazandı.

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, turizm yatırımlarına tahsis edilen bölgedeki gelişmelerle yakından ilgilendiklerini, bu çerçevede bölgeye kazandırılacak yol yapımının hızlandırılmasıyla ilgili yaptıkları müracaata Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yanıt verildiğini söyledi.
Sanayiden tarıma, enerjiden turizme bölgenin gelişmesine yönelik her projeye destek verdiklerini ve konuyu kamu kurumlarıyla birlikte takip ettiklerini belirten Onatça, "Bölge kentlerinin işadamları olarak güçbirliği yapıyoruz. Mersin'de turizm projesinin hayata geçmesi Adana için ne kadar önemliyse, Adana'nın enerji yatırımlarındaki adımları Mersin için önemli. DASİFED bu pencereden bakarak birçok hizmetin alınmasına ya da hızlandırılmasına katkı sağladı. Bundan son derece mutluyuz" dedi.
Tarsus Kazanlı bölgesinde özel sektörün turizm yatırımlarına devam ettiğini ancak bölgeye ulaşımı sağlayacak yol konusunda gecikme yaşandığını anlatan Onatça, DASİFED olarak ilgili birimlere yaptıkları müracaata Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldiğini söyledi.
Bakanlığın konuyla ilgili yanıtında özetle, Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Yolu konusunda çalışmalar devam etmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında mutabık kalınan Tarsus Hal Kavşağı-Karabucak Ormanları-Sahil Yolu güzergahının proje çalışmalarına başlanılmıştır" derildi.