Narman'da Gaziler Günü Kutlandı

Erzurum'un Narman ilçesinde 19 Eylül Gaziler günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Garnizon Komutanlığınca organize edilen programa Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkan vekili Nizamettin Ünlü, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nedim Karakuş, İlçe Emniyet Amir vekili Mehmet İsmail Debbağ, Şekerli Belde Belediye Başkanı Ferkan Akbulut , AK Parti İlçe Başkanı Zafer Ruşen, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.
Jandarma Astsubay Çavuş İsa Akgül konuşmasında, "19 Eylül Gaziler Günü ile bağımsızlıkları ve vatanları uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman gazilerimize şükranlarımızı iletebilmenin onurunu yaşamaktayız. Bugün üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız vatan topraklarını canları pahasına koruyarak gazilik onuruna erişen kahramanlarımıza minnet borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Vatan toprakları bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından en kutsal emanet olarak şüphesiz muhafaza edilecektir. Bizlere Türkiye Cumhuriyetini emanet eden Baş Komutun Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi rahmetli anıyor ve kahraman gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz" dedi.
Törende 18 Mart ilköğretim okulu öğrencilerinden Abdulsamet Tan Gazilerime adlı şiiri okudu.
Atatürk anıtı önünde yapılan törenin ardından İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nedim Karakuş tebrikleri kabul etti.
Burada yapılan sohbette İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy şunları söyledi: "Şehit ve gazilerimize sahip çıkmalı ve üzerinde yaşadığımız vatan toprakları için canını verip, kanını akıtmaktan çekinmeyen bu vatan evlatlarına gereken değeri vermeliyiz. 30 Ağustos Zafer Bayramında da vurguladığım gibi şehit ve gazilerimize sadece kendileri için adanan günlerde değil her zaman saygı duyup minnetle anmalıyız. Biz bu değeri vermezsek gelecek nesiller bu vatanın hangi şartlarda kazanıldığını anlamadan bu topraklara gereken değeri vermez. Çanakkale deki birlik ve beraberlik ruhunu yaşatıp gereken önemi vermeliyiz."
Daha sonra Kıbrıs Barış Harekatı gazilerinden Güvenlik köyü halkından Rehim Suer ile sohbet eden Kaymakam Atasoy, Kıbrıs'ı gezdiğini belirterek oranında kan dökülerek kazanılmış bir vatan toprağı olduğunu belirtti.