Kars'ta Gaziler Günü Kutlandı

Kars'ta, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Kars'ta Gaziler Günü Kutlandı
Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Kars Vali Vekili Muhammet Lütfi Kotan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daire amirleri, gaziler ve aileleri katıldı.
Hükümet Konağı önünde yapılan törende Vali Vekili Muhammet Lütfi Kotan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, şeref defterini imzaladı.
Günün anlamı belirten konuşmayı Takım Üsteğmen Levent Bağcı yaptı.
Üsteğmen Levent Bağcı, vatan uğruna seve seve ölüme giden aziz milletimizin şahadet şerbetini içemeyen evlatlarının gazilik unvanını gururla taşıdıklarını söyledi.
Üsteğmen Bağcı, "Sakarya Meydan Muhaberesi'nin kazanılmasına müteakiben 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 79. birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanun ile Mustafa Kemal Paşa'ya mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden, aziz milletimizin şahadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadırlar" dedi.
Üsteğmen Levent Bağcı, "Şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir. Gazilik Türk vatanseverliğinin Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Değerli gazilerimizin, milletimizi bir birine bağlayan değerlerin başında tarih saflarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar Toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canları gelmektedir. Dünyanın en hassas ve stratejik bölgelerinden birinde yer alan ülkemiz laik ve demokratik yapısıyla bölgenin istikrar unsuru ve uluslar arası toplumun saygın bir üyesi olarak birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşabiliyorsa bunu aziz şehitlerimize ve siz gazilerimize borçludur" diye konuştu.
Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören öğrencilerin şiirler okumasıyla sona erdi.
Bugün öğlen Öğretmenevinde Gaziler Günü dolayısıyla Gazi ve gazi aileleri onuruna bir yemek verildi.