Kadıköy'de referandum

Alex bu kez Guti'yle düelloya girecek. İlk F.Bahçe-Beşiktaş derbisini yönetecek hakem Cüneyt Çakır da kariyerinde yeni bir sayfa açacak



Alex bu kez Guti'yle düelloya girecek. İlk F.Bahçe-Beşiktaş derbisini yönetecek hakem Cüneyt Çakır da kariyerinde yeni bir sayfa açacak

Bu bir referandum. Tercih mührü halkın ellerinde değil, Fenerbahçe ve Beşiktaşlı futbolcuların ayaklarında... Fenerbahçe mi, Beşiktaş mı? Ya da üçüncü ihtimal beraberlik mi? Saat 21.45'te sonuçlar açıklanacak, Süper Lig'in zirvesinin haritası belli olacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş bugün tarihlerindeki 327. randevularına çıkıyor. Geride kalan 326 maçın 326'sı da eşsiz anlara sahne oldu. Bugünkü dev derbi de tarihte emsali olmayan bir heyecan vadediyor. Bu referandumda Guti mi Alex mi, Bernd Schuster mi Aykut Kocaman mı soruları da oylanacak. Sandık gözlemcisi rolünde ise Türkiye'nin 1 numaralı hakemi Cüneyt Çakır görev yapacak. Fenerbahçe ligde tam 126 gün sonra taraftarının karşısına çıkacak.

Gökhan Gönül Q7 için oynuyor
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Quaresma'yı durdurmak için önce formda olan genç Okan'ı oynatmayı planladı. Ardından hücum yönü güçlü olduğu için Mehmet Topuz formülü gündeme geldi. Ancak Gökhan Gönül, 'Hocam ağrılarım azaldı. Kendimi iyi hissediyorum. Görev verirseniz oynamaya hazırım' dedi. Kocaman, Gökhan'ın bu 'Gönül'den isteği üzerine planlarını değiştirdi ve Beşiktaş'ın Portekizli dünya yıldızı Ricardo Quaresma'yı milli sağ bekle durdurma kararı aldı. Kocaman'ın orta sahada da önemli bir değişikliğe imza atması bekleniyor.

Bize güvenin destekleyin
Fenerbahçe'nin son haftalarda en çok tartışılan futbolcusu Alex de Souza, Beşiktaş derbisi öncesi taraftarlara 'Bu takıma güvenin' mesajı verdi. Kaptan, 'Büyük bir maç, ezeli rekabet, ebedi dostluk... Derbi maçlarının favorisi yoktur. Taraftarlarımızın bizi maçın son saniyesine kadar destekleyeceklerine eminim. Bu maçı kazanarak ligde bir çıkış yakalamak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz ve yenilenen kaliteli bir kadromuz var. Bu takıma güvenin' dedi. Fenerbahçe Kulübü de taraftarlarına, 'Gün birlik olma 'Hep destek tam destek' sloganının nasıl bir gerçek olduğunu dosta düşmana gösterme günüdür. BJK derbisi bu anlamda yeni bir milat olacaktır' şeklinde çağrıda bulundu.

İşi penaltıya bırakmam
Schuster'in hafif sakatlığı nedeniyle CSKA Sofya maçının ikinci yarısında görevlendirdiği Bobo, bugünkü Fenerbahçe derbisine her açıdan hazır olduğunu söyledi. Geçen sezon Bilica'nın penaltı noktasını kazmasının ardından kaçırdığı atışı affettirmek istediğini söyleyen Brezilyalı futbolcunun, Fenerbahçe'ye lig ve kupada 6 golü var. Bobo, 'Bu sefer golü penaltı atışına bırakmam. Kendimi affettiririm' dedi.
Bu arada CSKA Sofya maçından kalma hafif sakatlıkları bulunan Mert Nobre ile İbrahim Üzülmez takımla birlikte çalıştı. İki oyuncu da derbide oynayabilecek. Sağ dizinde ağrıları bulunan Erhan Güven ile sağ arka adalesinde ödem oluşan Ferrari ise çalışmaya katılmadı. Fatih Tekke ise kendisi için düzenlenen antrenman programına devam etti.

22 futbolcu 2 takımın da formasını giydi
Fenerbahçe ile Beşiktaş ezeli rakip ama iki takımın 22 futbolcusu takım aidiyeti yerine profesyonelliği ön plana çıkartarak forma değiştirdi. Son olarak Real Betis'ten yurda kesin dönüş yapan Mehmet Aurelio, Beşiktaş'ı tercih etti. Brezilya asıllı milli futbolcu iki yıl aradan sonra bugün ilk kez Kadıköy'e ayak basacak. Yıldırım Demirören'in Beşiktaş başkanı olmasının ardından Fenerbahçe'den Kartal'a tam 11 futbolcu ve 1 teknik direktör transfer oldu. Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Mustafa Denizli de çocukluğundan beri gönül verdiği Siyah-Beyazlı kulüpte teknik direktörlük yaptı. Schuster ise Aragones'in yardımcısı Carlos Cascallana'yı tercih ederek Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer akımını sürdürdü.