İlklerin derbisi

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası bugün sezonun ilk derbisine sahne olacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Şükrü S...

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası bugün sezonun ilk derbisine sahne olacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki dev kapışması, saat 20:00'de start alacak. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, kariyerinde ilk kez Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. 4. hakem Süleyman Abay.

KOCAMAN BU KEZ FENERBAHÇE İLE...
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın teknik direktörleri Aykut Kocaman ile Bernd Schuster de takımlarının başında ilk resmi derbi heyecanını yaşayacak. Spor Toto Dostluk Kupası'nda 1-0'lık Galatasaray galibiyeti gören Kocaman, İstanbulspor ve Ankaraspor'un başında Beşiktaş'ı yenmeyi başarmıştı. Schuster ise Real Madrid Teknik Direktörü olarak İspanya'da Barcelona ve Atletico Madrid'e karşı çıktığı 5 derbiyi de kazanmıştı.

AURELİO KADIKÖY'DE RAKİP OLACAK
Bugün Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kadrosunda yer alacak birçok isim de ilk derbisine çıkacak. Sarı-lacivertlilerde Stoch, Dia, Niang, Caner, İlhan Eker ve Serkan Kırıntılı, siyah- beyazlılarda ise Cenk Gönen, Guti, Quaresma, Hilbert ve Necip Uysal bu dev heyecanı tadacak. 2003-08 yılları arasında Fenerbahçe'de top koşturan Mehmet Aurelio ise bu kez Beşiktaş formasıyla ezeli rekabeti yaşayacak. Aurelio ile birlikte sarı-lacivertlilerde top koşturan Nobre de bugün Kadıköy'de siyah-beyazlıların gol umudu.
.