Gül, Peres'le görüşecek mi?

65. Dönem BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York ke...


65. Dönem BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York kentine giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile de görüşeceği bildirildi.
İsrail basını, Şimon Peres'in yarın Genel Kurul'a katılacağını ve ertesi gün de Abdullah Gül ve Filistin lideri Mahnud Abbas ile birlikte bir panele katılacağını yazdı.
İsrail basınında, Gazze filosu olayından sonra iki ülkenin liderlerinin ilk kez bir araya geleceğine dikkat çekildi.
Yediot Ahronot gazetesi, en son Davos Zirve'sinde Peres ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen tartışmayı hatırlatarak "İsrailli yetkililer, bu seferki görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesini umuyor" diye yazdı. 
9 gün sürecek ziyaret için New York'a Gül, 20 Eylül'de BM Binyıl Kalkınma Hedefleri Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yapacak. Gül, 22 Eylül akşamı da bir resepsiyona ev sahipliği yapacak.
BM Genel Kurulu'nun 23 Eylül'de düzenlenecek açılışında Genel Kurula hitap edecek olan Gül, aynı gün BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenecek devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki "Barışı Koruma-Barışı İnşa Etme" zirvesine başkanlık yapacak.

Â