Galatasaray tek golle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında İzmir Atatürk Stadı'nda Galatasaraya 1-0 mağlup oldu.

Maçtan sonra yapılan Basın toplantısında konuşan Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Takım halinde iyi oynadığımızı düşünüyorum. Elbette eksiklerimiz var, ama zaman Bucaspor'un lehine işliyor. Sahada kazanmak isteyen bir takım vardı. Yediğimiz gol, beklemediğimiz bir anda oldu. Bucaspor, yoluna devam ediyor. Gelecek hafta Bursa'da zorlu bir müsabaka oynayacağız, artık o maça odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Uygun, Dahmane'nin oyuna alınmasının kırılma anı olduğuyla ilgili bir soruya, futbolun hamleler oyunu olduğunu, bu hamlelerin bazen karşılığının alınabileceğini ifade etti.
Atatürk Stadı'nın zeminine de değinen Uygun, "Bu saha ne İzmir'e ne Türk futboluna yakışıyor. Sorumluların gerekli şeyleri yapması gerekiyor" diye konuştu.
Bucasporlu Manucho ise yaptığı açıklamada daha zor bir müsabaka beklediğini, maçta gol pozisyonları bulmasına rağmen bunları değerlendiremediğini ve Galatasaray'ın galip geldiğini söyledi.

Genç oyuncu Emre Aktaş ise kötü bir zeminde mücadele ettiklerini belirterek, "Talihsiz bir gol yedik ve daha sonra toparlayamadık üzgünüz fakat artık bu maçı unutup Bursaspor maçına odaklanmak zorundayız" diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ise yaptığı açıklamada, "İki taraf için saha çok kötüydü. Atılan paslarda topun sekmesi mücadele gücümüzün ön plana çıkmasına neden oldu. Geçen haftaki maçla bu maçı kıyaslamamız doğru değil. İkinci yarı daha çok pozisyona girdik ve gol atan taraf olduk. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum, galip geldiğimiz için mutluyuz. Rakibimiz golden sonra uzun toplarla şans bulmaya çalıştı, buda bizim işimize yaradı. 3 pozisyona girdiğimizi söyleyebilirim. Her şeyden önemlisi bugün 3 puan almaktı, bunu da başardık" dedi.

Rijkaard'ın ardından söz alan Aydın Yılmaz ise "Galip geldiğimiz için mutluyum fakat zemin tam bir felaketti, sahaya çıktığımız da şaşırmadık dersem yalan olur. Her şeye rağmen kazanmak mutluluk verici" dedi.