19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Karabük'te bir tören düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Karabük'te bir tören düzenlendi. Gaziler Günü sebebiyle Atatürk anıtında düzenlenen törene Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Recep Tayyar Kaçan, Belediye Başkan Yarımcısı Metin Başkaya, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabahattin Çorbacı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celal Esen, askeri ve mülki erkan ile gazi ve şehit yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam etti.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı, "Bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde 'Mareşallik' rütbesi ile 'Gazilik' unvanının verildiği günün 89'ncu yıldönümüdür. Bugün aynı zamanda 27 Haziran 2002 tarihinde TBMM'de 'Gaziler Günü' olarak ilan edildiği gündür. Muharebeden sağ çıkan, devleti tarafından Gazilik Nişanı verilen biz gaziler, Cumhuriyetimizin en büyük gazisi Gazi
Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan canlı temsilcisiyiz. Biz gaziler yaşantımız boyunca bu ulvi unvana layık olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Jandarma Yüzbaşı Mustafa Gezer ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin stratejik konumu ve yeri itibarı ile her zaman dış güçlerin hedefi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kurtuluş Savaşı'nda onurlu ve kararlı mücadelesini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugünde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kararlı mücadelesini sürdürmektedir. Dün olduğu gibi bugünde bir çok şehit verilmiştir, birçok gazimiz vardır. Tek bayrak tek devlet ilkesinden asla vazgeçmeyeceğiz.Gazilerimizin yazdığı cesaret destanları
zamanın unutkanlığına uğramadan sonsuza dek yaşatılacak, bize her zaman güç verecektir. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda asil kanda mevcuttur. Ulu Önder Atatürk rahat uyu, müsterih ol. Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde sonsuza dek yaşayacak. Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliği için can veren aziz şehitlerimize ve ölen gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaşayan gazilerimize, eş ve çocuklarına saygılar sunuyoruz."
Yenişehir Atatürk Anıtındaki programın ardından Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve beraberindeki heyet Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.