Ülker'den Almanlarla ortaklık

Ülker'in bünyesinde bulunduğu Yıldız Holding ve Alman Eckes-Granini Group meyve suyu alanında yeni bir şirket kurmak için ortaklık anlaşması yaptı.

Yıldız Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Rekabet Kurumu onayı sonrasında yapılandırılacak yeni şirketin yüzde 50 - 50 ortaklıkla kurulacaği ifade edildi.

Açıklamaya göre, yeni şirket her iki grubun meyve suyu alanında sahip olduğu premium markaların pazara sunulmasının yanı sıra, perakendede güçlü bir dağıtım ağı oluşturulması ve ev dışı tüketim alanında kuvvetli bir yer edinilmesi amacıyla faaliyet gösterecek.

Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Zeki Ziya Sözen, "Eckes-Granini Group, Yıldız Holding için Türkiye'nin gelişen meyve suyu pazarındaki hedeflerinin hayata geçirilmesi açısından ideal bir ortak.
Haberin devamı â†"reklam

Eckes-Granini meyve suyu alanında sahip olduğu geniş tecrübeyle, Avrupa genelinde, tüketicilerine takdir edilen markalarla beğenilen ürünler sunuyor.

Ortağımızla birlikte Türkiye pazarının sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz" dedi.

Eckes-Granini Group'un Başkanı ve CEO'su Thomas Hinderer ise, "Bu stratejik ortaklık, uluslararası büyüme stratejimiz doğrultusunda atılmış önemli bir adım" dedi.

Açıklamaya göre, 2009 cirosu 827 milyon euro olarak gerçekleşen Eckes-Granini, İsviçre, Çek ve Slovak Cumhuriyetleri ve Romanya, Bulgaristan'da ortaklıklara sahip. Avrupa'da beş pazarda lider olan Eckes-Granini'nin satınalmalar ve stratejik ortaklıklarla Avrupa'da organik büyümeyi hedeflediği belirtildi.