Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bandırma'da Ticaret Borsası hububat depolarının temel atma törenine katıldı.

Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:
Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, "Tarım ürününü yetiştirmek kadar, ürünü saklamak, depolamak da önemlidir. Tarım en önemli, bereketli yatırımdır. Dünyada ekilebilir tarım arazisi bakımından Türkiye 8'inci sıraya çıktı. Türkiye yılda 11 milyar dolarlık tarım ürünü ihrac ediyor, bu çok azdır. Çünkü Konya Ovası kadar olan Hollanda yılda 52 milyar dolar tarım ürünü ihrac ediyor. Türkiye'de tarım arazisi çok, ekim yapan az. Bizde adet dededen kalma; bu yıl patates para ederse seneye kerkes patates ekiyor.
Sonra patates para etmiyor, çiftci zarar ediyor. Bu üsülden vazgeçmeli. Nereye, ne kadar, ne ürün ekilecek yetkili bakanlık plan yapmalı. Avrupalı uydudan, uzaydan tarım arazilerini kontrol ediyor; nereye, ne kadar, hangi ürün ekilecek, ne kadar gübre atılacak uydudan takip ediyor. Biz bunu Ödemiş'te pamukta denedik, başarılı olduk. Pamuk tarlalarını uydudan izleyip denetledik. Eski usul tarım bitmeli, modern bilinçli tarım yapılmalı" dedi.