Tekin: İktidar hedefi yüzde 40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''İktidar, baskıdan vazgeçerse, Türkiye'de normal bir seçim olur. Hedefimiz yüzde 40 oy'' dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''İktidar, baskıdan vazgeçerse, Türkiye'de normal bir seçim olur. Hedefimiz yüzde 40 oy'' dedi.

 Son yapılan MYK'da genel başkan yardımcılığı görevine atanan Tekin, yeni görevinin partiye hareket kazandırmasını temenni ederek, partisinin iktidar olması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Referandumda eşit bir seçim yapılmadığını savunan Gürsel Tekin. 2011'de CHP'nin iktidar olmasını talep ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:   'Bu sadece bizim değil toplumun önemli kesiminin de beklentisi. Uzun süredir AKP iktidarının ciddi şekilde yıprandığını, yıpranmanın da ötesinde ciddi şekilde bir korku yarattığını görüyoruz. İktidarın kendisini gözden geçirmesi gerek, 'şimdi ne olacak kaygısı' çok kötü bir kaygıdır. Bu kaygılar niye ortaya çıkıyor? Sayın Başbakanın tavrından kaynaklanıyor. İktidar medya ve çeşitli toplum kuruluşları üzerindeki baskısından vazgeçerse Türkiye'de normal bir seçim olur ve CHP'nin iktidarını görürüz, 2011 seçimlerinde hedefimiz yüzde 40 oy.''

BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI
Bu konuda bir şey söyleme yetkim yok sayın Genel Başkanımız cevabını verdi. Kurultayların olup olmayacağının kararını Genel Başkan verir. Elbette delege de karar verir ama Genel Başkan'ın talep edip etmediği de çok önemlidir'' dedi.