Ordu'da Ana Okulu Atağı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu ili genelinde eğitim kalitesini yükseltmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Ordu'da Ana Okulu Atağı
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle bir açıklama yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, dünyada da giderek yaygınlaşan ve önemi artan bir eğitim basamağı haline gelen okul öncesi eğitimin son yıllarda Ordu ilinde de geliştiğini ve Türkiye ortalamasını yakaladıklarını belirtti. Ordu ilinin eğitim alanında daha üst basamaklara çıkması için anaokulu yapımına önem verdiklerini belirten Vali Düzgün, "Bu amaçla önümüzdeki yıl içerisinde merkez ilçe, Kabadüz ve Çaybaşı İlküvez olmak üzere 4 anaokulu yapımı planlanmış ve bunlardan birisi Vilayetler Hizmet Birliği tarafından Karşıyaka İlköğretim Okulunun bahçesine yaptırılmaktadır. Her ilçeye bir anaokulu kampanyası ile 1-2 yıl içerisinde arsa problemi olmayan her ilçemize anaokulu yapımı tamamlanacaktır" dedi.
Hedeflerinin Ordu ilinin coğrafi yapısından kaynaklı olumsuz faktörleri ortadan kaldırarak eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu belirten Vali Düzgün, "Bu amaçla 2010-2014 yıllarını kapsayacak ve hayata geçirilecek projeler hazırlanmıştır. 2009-2010 eğitim öğretim döneminde büyük bir başarıyla hayata geçirilen "Başarı İçin El Ele" projesi daha şimdiden beklenen başarıyı getirmiş ve 2009 yılında SBS Türkiye İl sıralamasında 57. olan ilimizin, 2010 SBS Türkiye İl sıralamasında 39. luğa yükselmesini sağlamıştır. Ama sıralamadan daha önemlisi ilimiz SBS puan ortalamasının 279'dan 307 puana yükseltmesidir. Hayata geçirilen bu projeler, üniversite sınavlarında da beklenen başarıyı yanında getirmiştir. 2009-2010 yılı üniversite sınav sonuçlarına bakıldığında; ilimizin Sözel alanda Türkiye 52'inciliğinden Türkiye 49'nculuğuna, Eşit Ağırlık alanında Türkiye 55'nciliğinden Türkiye 35'nciliğine, Sayısal alanda ise Türkiye 60'ncılığından Türkiye 25'nciliğine yükseldiği görülecektir. İlimiz eğitimini üst sıralara taşımak için yüksek tuttuğumuz hedeflerimizi gerçekleştirmede en büyük görev eğitimin her kademesinde görev alan yönetici ve öğretmenlerimiz ile öğrenci velilerimiz ve öğrencilerimize düşmektedir. Başarmamız için herkesin kendine düşen görevi ciddiye alarak en iyi biçimde yerine getirmesi kaçınılmazdır" diye konuştu.