Kılıçdaroğlu Brüksel'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın geçmiş dönemde değiştirilen tüzüğün bi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın geçmiş dönemde değiştirilen tüzüğün bir an önce uygulamaya konulması ile ilgili sözlerine yanıt vermekten kaçındı. "Bu tür tartışmalara taraf olmayacağım" demekle yetinen Kılıçdaroğlu, Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk'ün kendisinden randevu talep edip etmediği sorusuna da "Bize ulaşan bir randevu talebi yok. Biz sivil toplum örgütleriyle görüşüyoruz. Sivil toplum örgütleri bizimle görüşme talebinde bulunabilirler." yanıtını verdi. Brüksel'de Türk yurttaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:
Türkiye'de bir başörtüsü sorunu var. Bu soruna karşı ilgisiz kalamayız. Bizim AK Parti ile aramızdaki fark şu: AK Parti olayı siyasallaştırdı ve siyasallaştırdığı için de çözemiyor. Oysa biz siyasallaştırmıyoruz. Yasalarla kılık kıyafeti düzenleyemezsiniz. Sayın Başbakan dedi ki 'Çözersen gel çözelim.' Bizim açımızdan sorun yok. Gelinen olayda ek sorunlar çıkıyor, ama biz bu sorunu çözmeye talibiz.
Ülkenin bölünmesine hizmet edersek, vatana ihanet etmiş oluruz. Bu yanlışlık başbakanın Sivas'tan öteye gidemiyorsun söylemiyle başladı. Bir Başbakan bunu der mi? Birileri ülkemizi bölmek isterse buna izin vermeyiz. Brüksel temaslarını tamamlayan Kılıçdaroğlu dün yurda döndü.