İlk 84 konuta 84 ay vade

Müşterilerden gelen kredisiz satış için yeni plan hazırlayan Sinpaş GYO, üçü İstanbul'da, biri Bursa'da o...


Müşterilerden gelen kredisiz satış için yeni plan hazırlayan Sinpaş GYO, üçü İstanbul'da, biri Bursa'da olmak üzere dört  projede ilk 84'er konuta 84 ay vade imkanı tanıyan 'İlk 84 Eve 84 Ay Vade' ismiyle bir kampanya düzenledi. Süresi, konutların satışına bağlı olan kampanyada Sinpaş GYO finansmanı kendi bünyesinden sağlayacak.
İstanbul Sarayları, Bosphorus City, Aqua City ve Bursa Modern projelerinde bugünden itibaren yeni bir kampanya başlattıklarını dile getiren Sinpaş?GYO?Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, "Gelirini resmi yolla beyan edemeyen ve konut kredisi kullanamayan bir kesimden talepler geliyordu. Bunu daha önceden yapardık ama o zamanda bizim için pratik olmazdı. Şimdi kendi bünyemizden finanse ettiğimiz bir model geliştirdik" diye konuştu.
Gacemer, kampanyadan çok umutlu olduklarını söyleyerek yeni satış kampanyalarının sektörde yeni bir ufuk ve yeni bir açılım getireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.
Özellikle Anadolu'da yaşayan müşterilere bu yolla konut satışı yapmayı planladıklarını belirten Gacemer, "Bu kampanyada kişilerin birikimlerine dokunulmadan 84 aya yayılan bir konsept belirledik. Peşinat olarak yüzde 5 alırken bir yıl sonra yüzde 10, iki yıl sonra ise yüzde 30 ara ödeme alacağız. Kalan yüzde 55'lik kısım ise 84 ay taksitlendirilecek. Taksitler 1.150 TL'den başlayan rakamlara kadar iniyor. Bu kampanya ile daha geniş kitleleri lüks konut sahibi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

'Özel kent kuruluyor'
Sinpaş GYO'nun mevcut projelerinde gelinen son durum ile ilgili de bilgi veren Gacemer, "Sinpaş GYO olarak Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve proje geliştirme aşamasındaki projelerimizle birlikte Küçükçekmece bölgesinde devlet desteği olmayan, yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı Türkiye'nin en büyük özel kent projesini gerçekleştiriyoruz. Sadece Bosphorus City bile yaklaşık 11 bin kişinin yaşayacağı bir proje" dedi. Gacemer, bu arada Bosphorus City'de birinci etap teslimlerinin devam ettiğini ve Boğaz'ın suyunun dolmaya başladığını söyledi. 

Yeni kampanya yolda
Bosphorus City'deki son gelişmeleri de değerlendiren Gacemer sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplam 475  bin 604 metrekarelik inşaat alanına sahip projemiz, inşaatında kullanılan malzeme miktarından projede çalışan kişi sayısına kadar büyük rakamlara sahip. Şimdiye kadar yaklaşık 315 bin metreküp beton dökülen proje kapsamında 46 bin ton demir kullanılacak. Projenin inşaatında 200'ü mimar ve mühendis olmak üzere yaklaşık 1.700 kişi aktif olarak çalışıyor."
Gacemer, İstanbul Sarayları'nda birinci etabın yüzde 80'inin satıldığını, ikinci etabın da yeni kampanya ile birlikte satışa sunulacağını ifade etti.

 

Yabancılara konut satacak
İstanbul dışındaki proje ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Seba Gacemer, Marmaris'teki arazileri için çalışmaların devam ettiğini ve yıl sonuna kadar satışa çıkılacağını belirterek, "Üç koydaki altı arsada yabancılara dönük projeler geliştirirken birazda yabancılara satışın kolaylaşmasını bekliyoruz " diye konuştu.
Gaziantep'te de Nakipoğlu Ailesi ile görüştüklerini belirten Gacemer, "Anadolu insanı buradaki lüks ve kaliteyi oradaki konutlar da istiyor. Burayı Marmaris ya da Bodrum gibi düşündükleri için kalıcı ve kaliteli konut istiyorlar" dedi.

'SATIŞLARDA YÜZDE 42 KÜÇÜLME VAR'
Devletin konut sektörünün  önünü açmasını beklediklerini  belirten Gacemer, "Devlet 150 metrekareden daha büyük   konutların KDV'sini düşürerek ve yabancılara satışı kolaylaştırarak sektör için bir şeyler yapmalı. Açıklamalarda inşaat sektörünün büyüdüğü belirtiliyor. Kamu inşaatları, yollar ve barajları hesaba katarsak sonuç doğru. Ama geçen yılla bu yılın satış rakamlarını karşılaştırdığımızda yüzde 42'lik bir küçülme görüyoruz" diye konuştu.

Hedef ciro 500 milyon TL
Bu yılın ilk sekiz ayı ile ilgili bilgi veren Gacemer, "Aqua City'de 57, Lagün'de 23, Bursa Modern'de 80, İstanbul Sarayları'nda 308 ve Bosphorus City'de 170 olmak üzere 638 konut satışı gerçekleştirip, 251 milyon 226 bin 146 TL ciro elde edildi. Son çeyrekte 850  konut daha satarak toplam 1500 konutla 500 milyon TL ciro elde edeceğiz" dedi. 

 


Bursa Modern'de BKM İle Yaza Veda Konserleri
Gacemer, Bursa'nın en büyük yaşam projesi Bursa Modern'de, yaşamın başladığını ve Festival Meydanı açıldığını, bunu Yaza Veda Konserleri ile kutlayacaklarını belirtti. Gacemer "MFÖ, Ajda Pekkan, Sertab Erener ve Gülben Ergen ile 1 Ekim'de başlayacak Sinpaş Bursa Modern Yaza Veda Konserleri ile binlerce Bursalı'yı Bursa Modern festival meydanında ağırlayacağız" dedi. 

 

Ayazma'ya yoğun ilgi
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'na (GYO) ait Ayazma'daki 202 bin metrekarelik arsa üzerine Ağaoğlu'nun inşa ettiği yeni konut projesi My World Europe'un satış ofisi, proje hakkında bilgi almak isteyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde 12 Dev Adam'a da buradan konut hediye eden Ali Ağaoğlu'nun en son projesi olan Ağaoğlu My World Europe'un içinde pool residence, arena residence, golf residence ve villa tipinde konutlar  yer alıyor. Projede konutların fiyatları ise 129 bin TL'den başlıyor.
Daha önceki açıklamalarında Ali Ağaoğlu, proje hakkında şunları ifade etmişti: "Emlak Konut GYO'ya taahhütümüz 747 milyon TL. 1+1 ile 4+1 arasında farklı alternatiflerin olacağı projede 40 adet de villa olacak.
Ayazma'da ikinci bir Bahçelievler vakası yaşatacağız. Kat planlarını hazırladık. Ağırlıklı olarak 3+1 ve 4+1'ler üzerine yoğunlaştık. Tıpkı Bahçelievler'de olduğu gibi oturum amaçlı alanların ağırlıkta olduğu, yatırım açısından da alanlara kazandıran proje yapacağız.
Burada gerçekleştireceğimiz 3 bin 200 konutu Bahçelievler'deki gibi bir haftadan daha kısa sürede satacağız. Projenin içinde alanları 100 ile 150 metrekare arasında değişen  47 dükkan bulunacak. Toplamda 13 bin metrekare alanlı bir AVM yapacağız. İstinye Park tarzı dükkanlar bir meydanın etrafında toplanacak. Sadece sitede oturanların bölgede oturacak üst gelir grubunun ihtiyacını gören bir çarşı projesi hayata geçireceğiz."

 

INNOVIA'DA 3. ETAP İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Beylikdüzü'nde 5 etapta 14 bin konuttan oluşan Innovia projesiyle orta gelir grubunun marka konut sahibi olması iddiası ile  yola çıkan Yeşil İnşaat, A Blok'u satışa çıkardı. A Blok'un yer aldığı üçüncü etap ise Ocak 2010'da satışa arz edilmişti.
1.073 daireden oluşan birinci etapta yaşamın başladığını, 3 bin 116 konutluk ikinci etabının tamamının satıldığını belirten Yeşil İnşaat Kurumsal İletişim Direktörü Deniz Toprak, üçüncü etapta da benzer performans beklediklerini açıkladı.

Sıfır faizli vade seçenekleri var
İnnovia projesinde üçün etaptaki konutların peşin fiyatlarının 39 bin TL ile 109 bin TL arasında değiştiğini belirten Toprak, "Vadeli ödeme şartları ise oldukça avantajlı. Projede 1+0 ve 1+1 dairelere sıfır faizle yüzde 30 peşin, bir yıl ve iki yıl sonra yüzde 10, teslimde yüzde 10 ve kalan bakiyeyi 40 ay taksitlendirerek sahip olmak imkanı tanıyoruz. Yine sıfır faizle 2+1 ve 3+1 daireler de yüzde 15 peşin, 4 ay sonra yüzde 15, bir yıl ve iki yıl sonra yüzde 10, teslimde yüzde 20 ve kalan bakiye 40 ay taksitli ödeme imkânlarıyla sunuluyor" diye konuştu.
Projenin yüzde 80'inin yeşil ve sosyal yaşam alanlarından oluştuğuna dikkat çeken Toprak, "Innovia projesi konumu, alışveriş mekânları, çevre düzeni ve açık hava olanakları ile farklı bir yaşam alternatifi sunuyor. Gölet ve şelaleler, yürüme, bisiklet ve koşu yolları, buz pateni, bisiklet park alanları, büyük ve küçük yüzme havuzu, fitness ve spa alanı, çocuk oyun alanları, seyir terasları gibi geniş bir donanım var" dedi.

 

İHALE GÜNLÜĞÜ
İstanbul'un memba suları kiraya verilecek
Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü Vakıf Taşdelen Memba Suyu Tesisleri'ni 25 yıl, Karakulak Suyu Memba Tesisleri'ni 21 yıl süreyle kiraya verecek.
25 yıllığına kiraya verilecek olan İstanbul Çekmeköy Sultan Çiftliği mevkiindeki Taşdelen Memba Suyu 27 bin 246 metrekare büyüklüğünde arazi kullanıyor. Taşdelen Memba Suları'nın tahmini bedeli 4 milyon 438 bin 400 TL olarak tayin edilirken,  geçici teminat olarak 133 bin 152 TL istendi. Ayrıca Memba Suyu'nun aylık kira bedeli ise 75 bin olarak belirlendi. İhale ise 4 Ekim'de gerçekleştirilecek. Kiraya verilecek diğer taşınmaz ise Karakulak Suyu Memba Tesisleri. 21 yıllığına kiralanması için ihale düzenlenen memba suyu tesisileri inşaat bakım, onarım ve teçhizat yenileme karşılığında kiraya verilecek.
Memba, çeşme ve imalat deposunun bulunduğu üç parseldeki 21 bin 75 metrekare arazi de ihale kapsamında değerlendirilecek. Tahmini bedeli 385 bin TL, geçici teminatı 11 bin 550 TL olarak belirlenen ihale 4 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Vakıflar, aylık kirayı 7 bin 500 TL olarak tayin etti.

Dokuz noktada yeniden ihalede
Emlak Konut GYO, 9 ayrı yerleşim birimindeki projelerinin altı aylık tanıtım ve satışı için yeniden ihale düzenledi. Emlak Konut GYO, daha öncede düzenlediği tanıtım ihalesini iptal etmişti. Tanıtımları yapılacak olan projelerin bulunduğu merkezler Silivri, Büyükçekmece, İkitelli, Bakıköy, Körfezkent, Gebze, Tekirdağ Çorlu, Çerkezköy ve Kırklareli Lüleburgaz'dan oluşuyor. İhale, 11 Ekim 2010 tarihinde genel merkezde düzenlenecek.