İlçe Protokolü Harç Karıştırıp Badana Yaptı

Ağrı'nın Patnos Kaymakamlığı tarafından başlatılan, 'Bir mum da sen yak' projesi kapsamında, protokol üyeleri harç karıştırıp badana yaptı.

Proje kapsamında Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve kurum müdürleri her ay bir köy okulunun tadilatını yaparak öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında bulunacaklar. Dar gelirli vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Çavuşlu Bozoğlak İlköğretim Okulu, daire amirleri sayesinde tamamen elden geçirildi. Protokol üyeleri arasında kimi kum eleyip harç yaptı, kimi eline fırçayı alıp sınıfları boyadı. Büyük bir heves ve özveriyle çalışan daire amirleri,
okulun yepyeni bir görünüme kavuşturdu. İlçede görev yapan basın mensupları da köye giderek projeye destek verdi.
Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, amaçlarının Patnos'taki okulları her yönüyle eğitime hazır hale getirmek olduğunu belirtti. Müdür Eskin, okulda daha çok dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğünü ifade etti.
Eline aldığı fırça ile sınıfı boyayan Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ise, gelişmiş ülkelerin her yönüyle kendini yetiştirmiş bireylerden oluştuğu için geliştiğini vurguladı. Hedeflerinin Patnos'taki eğitim çıtasını daha üst seviyelere çıkarmak olduğunu söyleyen Niyazi, eğitime sahipliğin nutuk ve konuşmayla mümkün olamayacağını ifade etti. Kaymakam Niyazi, ''Amacımız köydeki vatandaşlarımızla bir araya gelip onlarla daima diyalog halinde olup ve sorunları yerinde çözmektir. Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın
büyük destekleriyle başlattığımız 'Bir mum da sen yak' projesiyle ilçede görev yapan kurum müdürleriyle birlikte köy okullarımızın eksikliklerini gideriyoruz. Hedefimiz proje kapsamında her ay bir köye giderek oradaki sorunları çözmektir'' diye konuştu.