Foça'da Festival Zamanı

İzmir, Foça'da bu yıl 7

İzmir, Foça'da bu yıl 7.'si düzenlenen "Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali" başladı. 3 gün sürecek olan festivalin açılış konserinde, pop müziğinin güçlü sesi Işın Karaca sahne aldı.
Foça Kaymakamı Kamil Köten ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan festivalin açılışına; CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Foça Kaymakamı Kamil Köten, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un yanı sıra belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Yunanistan'dan gelen çok sayıda davetli katıldı. Festivale kortej yürüyüşü ile başlayan Foçalılar, Cumhuriyet Meydanı'na
kadar coşkulu anlar yaşadı. Yoğun ilgi gösterilen kortej geçişini, caddelere toplanan yüzlerce tatilci ve vatandaş izledi.
Foça Festivali'nin açılış töreninde konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Uluslararası Foça Festivali ile Rastgele Balıkçılık Festivali'ni birlikte gerçekleştirmenin çifte mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Demirağ, "Amacımız, daha güzel günler ve ışıltısını dünyaya gösterebilen bir Foça için yürek yüreğe, el ele, kol kola yürümektir. Festivalimiz bu yoldaki adımlarımızdan biridir. Festivale destek veren ve gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürler" diye konuştu.

AÇILIŞ KONSERİ IŞIN KARACA'DAN
Festivalin açılış konserinde pop müzik sanatçısı Işın Karaca sahne alırken, konser öncesi 'Ersin Show Süper Starz Dans Grubu'nun gösterileri geceye renk kattı.
Foça Yeni Park Meydanı Işın Karaca hayranlarıyla dolarken, ünlü sanatçı muhteşem bir sahne performansı sergiledi. Karaca, "Arabesk geçmiş, geçmemiş hiç" isimli son albümünde yer alan şarkılarının yanı sıra eski şarkılarını da seslendirdi. Ünlü sanatçı, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla meydanı dolduran binlerce hayranına unutulmaz dakikalar yaşattı.

"EVLENMEK İSTEYENLER FOÇA'YA"
Gecenin finalinde oryantal dansıyla ve vokalistleri ile birlikte davul çalarak şov yapan Karaca, sahnede renkli görüntüler oluşturdu. Kibariye'nin "Kimbilir" , İbrahim Tatlıses''in Mavi Mavi'sini de seslendiren Karaca, şarkıları ile sevenlerini coşturdu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Işın Karaca, konser sonunda büyük alkış aldı. Konserin ardından Işın Karaca'ya teşekkür çiçeklerini sunan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Bizim bir sloganımız vardı: 'Tatil yaşamak, eğlenmek için Foça'yı seçin.'
İsterseniz sizin için bu slogana bir ek daha yapalım; tatil yaşamak, eğlenmek, bir de evlenmek İçin Foça'yı seçin" dedi.