Antalya'da Ortak Kriterler Konferansı

11. Uluslararası Ortak Kriterler Konferansı(ICCC), 21-23 Eylül 2010 tarihleri arasında Türk Standardları Enstitüsü(TSE)'nün ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

Konferans, TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'in 21 Eylül tarihinde Porto Bello Hotel'de açılış konuşmasıyla başlayacak. Konferans'a bilişim güvenliği konusunda dünyaca ünlü uzmanlar katılacak ve yazılım güvenliği, akıllı kart güvenliği, kritik alt yapının korunması, mobil teknoloji gibi çeşitli konular ele alınacak.
TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ortak kriterlerin uluslararası düzeyde kabul gören bir 'Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirme Standardı' olduğunu belirterek, "Ortak Kriterler, bilgi teknolojileri ürün veya sistemlerinin güvenlik seviyelerinin belirlenmesi ve bağımsız labarotuvarlarda test edilmesi amacıyla daha önce Avrupa, Amerika ve Kanada'da geliştirilmiş standardların ortak bir güvenlik standardı oluşturulması amacıyla birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır"dedi. Ortak Kriterler belgesinin, üreticinin müşterilere ürünün tüm güvenlik ihtiyaçlarını yerine getirdiğine dair garantiyi simgelediğine dikkat çeken Büyükhelvacıgil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeyde karşılaştırılabilirlik sağladığını da kaydetti. Büyükhelvacıgil, TSE'nin 2003 yılından bu yana ortak kriterlerle ilgili çalışma yaptığını belirterek, " TSE aracılığı ile Türkiye, Nisan ayında yapılan Ortak Kriterler denetimlerinden başarıyla çıkarak Sertifika Üretici Ülke-Authorizing Country ünvanını almaya hak kazandı. Bu ev sahipliğini yaptığımız 11. Uluslararası Ortak Kriterler Konferansı'nda (ICCC) duyurulacak. Bu statü, hem enstitümüz için hem de ülkemiz için çok büyük bir önem taşıyor" dedi.