8. Altın Örümcek Web Ödülleri Sahiplerini Buldu

DorukNet tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Altın Örümcek ödül töreninde 2009 yılının En İyi Web Sitesi Özel Ödülü, www.vobnedir.org ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın oldu.

Türkiye'nin ilk ve tek bağımsız web ödülleri organizasyonu 8. Altın Örümcek Web Ödülleri'nde toplam 33 kategoride ödüller dağıtıldı. 2009 yılının en iyi web siteleri ve internet teknolojileri alanındaki projelerinin ödüllendirildiği törende, Türk Hava Yolları www.thy.com web sitesi ile En İyi Kurumsal Web Sitesi kategorisinde ödül alırken, Efes Pilsen www.efespilsen.com.tr, Üretim-Sanayi kategorisinde ödüle layık görüldü. TTNet ise www.ttnet.com.tr web sitesi ile Telekomünikasyon kategorisinde ödül aldı.
İnternet dünyası ve bilişim sektörünün önemli isimlerini biraraya getiren coşkulu gecenin sunuculuğunu Yosi Mizrahi yaptı. Ünlü Siteleri kategorisinde Altın Örümcek Ödülü'nü www.yalinonline.com ile Yalın alırken, Nil Karaibrahimgil gecenin sonunda verdiği konserle törene katılanlara müzik ziyafeti yaşattı.
8.Altın Örümcek Web Ödülleri'nde toplam 4 bin 500 başvuru değerlendirmeye alındı. 52 kişiden oluşan ve bilişim, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri ön eleme, grup elemeleri ve final değerlendirmeleri olmak üzere üç aşamalı eleme sürecini gerçekleştirdiler. Başvurular toplam 10 değerlendirme kriteri baz alınarak değerlendirildi. Bu kriterler; tasarım, navigasyon, içerik, teknoloji, etkileşim, pazarlama, yaratıcılık/yenilik, gizlilik politikası/ bilgi güvenliği, genel
deneyim/kullanılabilirlik, görme engellilere uygunluk olarak belirlendi.
DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman törende yaptığı konuşmada DorukNet olarak sekiz yıldır, ara vermeden Altın Örümcek Web Ödülleri'ni düzenlediklerini hatırlattı. Bu kapsamda maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Erkman, Altın Örümcek yarışmasının artık Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri haline geldiğini söyledi. Türkiye'de web ve internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin tanıtılması, bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesi
konusunda en önemli platform olan Altın Örümcek Web Ödülleri'nin çok büyük bir organizasyon olduğunun altını çizen Erkman, özellikle jüri üyelerine, sponsorlara ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
DorukNet Pazarlama Müdürü Aslı Cem Avcılar da, yaklaşık sekiz ay süren büyük bir maratonun tamamlandığını belirterek yarışmaya olan katılımın internet sektörünün Türkiye'de ulaştığı boyutun bir aynası olduğuna dikkat çekti. Altın Örümcek kapsamında jüri üyelerinin değerlendirmelerinin yanı sıra halk oylaması uygulamasının da yapıldığını belirten Aslı Cem Avcılar, halk oylaması ile internet kullanıcılarının da organizasyona katılımının teşvik edildiğini ve beğenilerini duyurabilecekleri bir platform
oluşturulduğunu ifade etti. Avcılar ayrıca bu sene halk oylamasında 15 bin oy ile rekor kırıldığını bildirdi.
Basın Ana Sponsoru Sabah Gazetesi olan Altın Örümcek Web Ödülleri'nin diğer sponsorları arasında Active, Alvons Moda Center, BKM, Botego, Btnet, Businessweek, Digital Arts, Infomag, Kemer Resort Hotel, Kobi Efor, Kurumsalhaberler.com, Macline, Müzik.net, Newtech, Nexum Creative, Özlem Kristal, Photoline, Sevenice, Technotoday, Telepati Telekom, Turk.Internet.com,Tele.com.tr ve Visions yer alıyor.
(SB-SB-E)