Hema Endüstri, Otomotiv Devi Khadro İle Anlaşma Yaptı

Hattat Holding'e bağlı Hema Endüstri A.Ş., Ortadoğu'nun en büyük otomotiv üreticisi Khadro ile anlaşma yaptı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammet Rıza Rahimi'nin katılımıyla gerçekleştirilen DEİK Türk-İran İş Konseyi'ne, Ortadoğu'nun en büyük otomotiv üreticisi İran Khadro'nun Genel Müdürü Cevat Necmettin de katıldı. Konsey toplantısı sonrası yapılan görüşmelerde, Hema Endüstri A.Ş. ile Khodro arasında ortak direksiyon ve fren sistemi fabrikaları konusunda bir anlaşma imzalandı.
Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, "Khadro'nun Genel Müdürü Cevat Necmettin, Çerkezköy fabrikalarımızı ziyaret ederek üretimlerimizi ve yatırımlarımızı, kullandığımız ve takip ettiğimiz son teknolojiyi kendi gözleri ile gördü ve yerinde inceledi. Üretiminde bulunduğumuz otomotiv ve yan sanayi parçalarının üretildiği tesislerimizin tamamını gezdi. Khadro'nun Genel Müdürü Cevat Necmettin ile şirketimiz arasında geçen görüşmede Hema Endüstri A.Ş. ile Khodro arasında ortak direksiyon ve
fren sistemi fabrikaları kurma konusu ele alındı ve sonucunda anlaşma gerçekleştirildi. Türkiye ile İran arasında planlanan serbest bölgede kurulması üzerinde çalışılan fabrikaların her birinin yatırım tutarı 100 milyon euro ve toplam 200 milyon euroluk yatırımla ilgili olarak şirketimiz ile anlaşıldı. Yaklaşık 2 hafta içerisinde şirketimizden belirlenen bir ekip de gerekli detaylı incelemeler için Khodro'nun merkezinin bulunduğu Tahran'a gidecektir" dedi.
Peugeot, Citroen ve Mercedes gibi Avrupalı markalardan aldığı lisanslarla yıllık 800 bin taşıt üretimini gerçekleştiren İran Khodro'nun Genel Müdürü Cevat Necmettin, "Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş.'nin Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan tesislerini gezdim. Gerçekten de bu işte çok tecrübeli bir şirket, onlarla biz de iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.