Geçitli'de Hüzünlü Tören

Hakkari'de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerden 3'ünün cenazesi, Geçitli köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasında dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 9 kişiden sürücü Aydın Erol, kardeşi Enes Erol ile Abuzeyd İden'in cenazeleri, öğle saatlerine doğru Geçitli köyüne getirildi. Burada kılınan namazın ardından, Erol kardeşler ve İden köy mezarlığına gözyaşları arasında defnedildi.
Bu arada mezarlığın bulunduğu bölgeye olay yerinden getirilen çocuk pantolonu ile telef olan bir tavuğu gösteren vatandaş, "Görün işte geride bunlar kaldı" diye duruma tepki gösterdi.
Ayrıca cenaze törenine katılanlar, "Korucular istifa" ve "Şehitler ölmez" şeklinde slogan attı.
Öte yandan, eski CHP Hakkari milletvekili Esat Canan, araç enkazının yakınında incelemelerde bulundu. Daha sonra bir açıklama yapan Canan, "Bunu yapan insan olmaktan çıkmıştır. İnsan değildir. Bu manzarayı görünce çok üzüldüm. Kadın ve çocuk kıyafetleri var. Bu araç anti tank mayını ile patlatılmış. Bunu insanlıktan nasibini almayanlar yapar. Hepimiz bu olayı nefretle kınıyoruz. Bunları yapanların mutlaka ortaya çıkarılıp cezalandırılması gerekir" dedi.