Dört Ayrı Sosyal Tesisde İnternet Evi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2007 yılında Telekom tarafından başlatılan "Her ilçeye bir İnternet Evi" projesi kapsamında 850 ilçede birer internet evi kurma kampanyası kapsamında Melikgazi Belediyesince dört ayrı sosyal tesis de internet evi kurulduğunu söyledi

Dört Ayrı Sosyal Tesisde İnternet Evi
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2007 yılında Telekom tarafından başlatılan "Her ilçeye bir İnternet Evi" projesi kapsamında 850 ilçede birer internet evi kurma kampanyası kapsamında Melikgazi Belediyesince dört ayrı sosyal tesis de internet evi kurulduğunu söyledi.
Melikgazi ilçesinde internet kullanımını yaygınlaştırmak, evinde internet olmayan aileler ile özellikle öğrencilere eğitimde yardımcı olmak için internet evi oluşturma çalışmalarına önem verdiklerini belirten Büyükkılıç, "Türk Telekom tarafından ülke genelinde 850 ilçede kurulması hedeflenen internet evi projesi kapsamında Melikgazi Belediye öncülüğünde ve çalışması ile 4 ayrı yere internet evi kuruldu. Melikgazi Belediyesince Keykubat, Belsin, Danışmentgazi, ve Merkez olmak üzere 4 ayrı yerde internet evi bulunmaktadır. Her internet evinde 20 'şer adet bilgisayar bulunmaktadır. Yani Melikgazi Belediyesi'nin sunmuş olduğu imkan ile 80 ayrı kişi aynı anda internetten faydalanabilmektedir" dedi.
Eğitime destek ve katkı amaçlı olarak yapılan bu çalışma ile en çok internet evi olan ilçeye sahip olduklarını ifade eden Büyükkılıç, özellikle okulların açılması ile öğrencilerin eğitime bu yerlerden çok faydalandığını ve talep edildiğini internet evi sayısının 10 çıkarılması için çalışmalara başlanıldığını kaydetti.
Büyükkılıç, özellikle şehir merkezine uzak bulunan Turan, Gürpınar, Hisarcık, Kıranardı, Mimarsinan, Gesi gibi semtlerde internet evi çalışması gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.