Yapı Dekor Fuarı Açıldı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) ve CYF Fuarcılık tarafından organize edilen Yapı Dekor Fuarı ikinci kez kapılarını açtı.

Yapı Dekor Fuarı Açıldı
İnşaat malzemeleri, yapı yenileme, mobilya ve ev dekorasyonu alanındaki firmaları buluşturan Yapı Dekor Fuarı, Tigem arazisi üzerindeki fuar alanında düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara Yalova ve çevre illerden gelen 70 firma katılıyor. Fuarın açılış töreni öncesinde bir konuşma yapan YTSO Meclis Başkanı Mehmet Güler, "İnşaat sektörü Yalova'nın lokomotif sektörlerinden birisi oldu. Ancak deprem ve ardından TOKİ tarafından yapılan toplu konut projesi ile sektör ard arda darbe aldı. Daha yeni yeni kendisini toplamaya çalışıyor. Bu sektördeki gelişme beraberinde 200 alt ve yan kolun da canlanması ve istihdam oluşturması anlamına gelirken, sektörün darbe alması bu alanlarda istihdamın azalması demektir. Bu sektörün canlanması ve hareketlenmesi için yasalara uygun olarak kolaylıklar sağlanmalıdır" dedi.
Konuşmasında Yalova'nın 1/25.000'lik çevre düzeni imar planına da temas eden Gürel, "İlin geleceğini belirleyen 1/25.000'lik planın alt ölçeklerinde sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir yatırımcı Yalova'ya geldiğinde şuraya şu yatırımı yapabilirsiniz diyemiyoruz. Plan sürekli tadilata uğruyor. Oysa 1/25.000'lik planda yapılacak bir revizyon için uzun uzun tartışılmalı, Üniversitelerin, belediyelerin, akademik odalar ve STK'ların katılımı ile bu revizyon kararı alınmalıdır. Ayrıca bu revizyon süresi kısa bir zaman sıkıştırılmamalıdır. Zira kısa sürede yapılacak bir revizyonla ortaya kalitesiz bir imar planı çıkar. Unutlumalaıdırki 1/ 25.000'lik çevre düzeni imar planı bizlerin ve çocuklarımızın kağıt üzerine çizilmiş geleceğidir" diye konuştu.
Gürel'in ardından söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Cemil Aydın, Gürel'in 1/25.000'lik planlar konusundaki açıklamalarına destek vererek, "25 binlik planlar Yalova'nın geleceğidir. Bunu yanlış planlarsak geleceğe yansımaları da yanlış olur" dedi.
Yalova Valisi Dursun Ali Şahin ise konuşmasında, "Bir yerde fuarcılık varsa orada, gelişme ve yenilenme vardır. Yalova önümüzdeki günlerde çok güzel günler yaşayacak. 1/25.000'lik planların bir yerin geleceğini şekillendirdiğine bende katılıyorum. Yalova için bu denli büyük önemi olan bu planların geniş katılımla yapılması da önemlidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından fuarın açılışını Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, Yalova Belediye Başkan Vekili Cemil Aydın, YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel birlikte yaptı. Açılış sonrasında fuarı gezen Vali Dursun stantlardaki firma yetkililerinden bilgiler aldı.