'Vizeyi kardeşim halledecek inşallah'

Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10. Zirvesi İstanbul'da başladı. Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kuruluşu Anlaşması, zirve için İstanbul'a gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.



Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10. Zirvesi İstanbul'da başladı.
Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kuruluşu Anlaşması, zirve için İstanbul'a gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.


Erdoğan, ''Türkiye ile Azerbaycan, dünya üzerinde emsali bulunmayan nitelikte ilişkileri olan iki kardeş ülkedir ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi, bu kardeşliği taçlandıran kalıcı bir eser olacaktır'' dedi.
Erdoğan, zirveye katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Geçici Dönemi Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva onuruna Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde akşam yemeği verdi.
Aliyev yemeğe gelirken Erdoğan tarafından kapıda karşılandı, Erdoğan bu sırada, bir gazetecinin Türkiye ile Azerbaycan arasında vizelerin ne zaman kaldırılacağını sorması üzerine gülerek, ''Bizden yana sorun yok ama kardeşim bu işi kısa zamanda halledecek inşallah. Hiç endişe etmeyin'' dedi.