Manavgat'ta 'Güvenli Okullar' Projesi

Antalya'nın Manavgat ilçe Emniyet müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda 'Güvenli okullar' projesi başlattı.

Manavgat'ta 'Güvenli Okullar' Projesi
Manavgat ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli polislik faaliyetleri içerisinde yer alan 'Güvenli okullar' projesi kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge başkanlığında Manavgat Adliyesi Konferans Salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya, okul müdürleri ve okullarda görev yapacak olan polisler katıldı. Toplantıda Güvenli Okul Projesi'ni anlatan ilçe Emniyet müdürü Alper Tunga Gündoğmuş okullarda görev alan Polis abi ve ablaların yapacağı görevleri anlattı. Müdür Gündoğmuş okul ve çevresinde; olması muhtemel olaylara bağlı olarak öğrenci, aile ve okul idaresinde mevcut güvenlik endişenin azaltılarak, suçun önlenmesi ve oluşan suçla, mücadele olarak bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Gündoğmuş, bu projeyle hedeflerinin, okul içinde ve çevresinde şiddet ve suç ile mücadelede okul yönetimi, aileler, öğrenciler ve polis arasında iş birliğinin sağlanması olduğunu belirtti. Gündoğmuş, "amacımız okullarda meydana gelebilecek suçları önleyerek, çocukların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması. Çocukları kabul edilemez davranışlar konusunda proje ortakları ile birlikte bilinçlendirerek, model davranışlar kazandırmak. Güvenli okul ortamı sayesinde eğitim kalitesine katkıda bulunmak. Ailelerin güvenlik endişelerini minimum seviyeye indirmek. Okul güvenliği ile ilgili yaşanan sorunları yerinde tespit ederek kısa, orta ve uzun vadeli çözümler üretmek. Problemli öğrencilerin rehabilitesine proje ortakları ile birlikte katkı sağlamak. Okul harici şahısların okul çevresinde rahatsızlık vermesini engellemek. Okul, aile ve öğrencilere güvenlik danışmanlığı yapmak. Okullarda potansiyel çete oluşumlarını izlemek, önleyici tedbirler almak ve mücadele etmek. Uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığı ve sigara gibi zararlı alışkanlıklara karşı koruyucu tedbirler almak ve bu maddelerin okul çevresinde kullanımını ve satışını engellemek. Zararlı bilgisayar oyunlarının kullanımına yönelik koruyucu tedbirler almak" dedi.
Toplantıda konuşan ilçe milli eğitim müdürü Abdullah Bilge Güvenli Eğitim , projesi çerçevesinde yapılan çalışmalarda; Emniyet Teşkilatı ile işbirliği içerisinde güvenlik açısından önlemlerin alındığını kaydederek, okullarda kitlesel büyük olayın olmadığını ve emniyet teşkilatının bu hususta katkısının büyük olduğunu belirtti. Bir yıl önce okullarda başlatılan Polis abla ve abileri sayesinde okullarda yaşanan olayların minimum seviyeye indiğini söyledi.
Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler-Trafik Ekipler ve Emniyet Amiri Gürcan Alev 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Okullarda Okul Polisleri görevlendirileceği belirterek okullarda polis abi ve ablaların görev yerlerini açıkladı.