Dink davası: Reddi hakim talebine ret

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayında ihmali bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Albay Ali Öz ve 7 askerin yargılanmasına devam edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayında ihmali bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Albay Ali Öz ve 7 askerin yargılanmasına devam edildi. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 8 askerden hiçbiri katılmadı.

Mahkeme, Albay Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen'in tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle geçen celsede yaptığı reddi hakim talebini reddetti.

Hakim Şevki Uluçam, Sürmen'in reddi hakim talebine itiraz hakkının bulunduğunu dile getirerek, kararın kesinleşmesi için duruşmayı erteledi.

Hrant Dink'in avukatı Engin Cinmen duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cinmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararının davayı yeni bir aşamaya soktuğunu söyledi.

Cinmen, "Bugüne kadar yargı önüne çıkarılamayan emniyet görevlilerinin de bu karar çerçevesinde artık yargılanabilmesi lazım" dedi.