Bingöl'de Dilenci Operasyonu

Bingöl Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde yapılan bir operasyonla Kocaeli, Osmaniye ve Elazığ nüfusuna kayıtlı 9 dilenci, küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakalanarak şehir dışına gönderdi

Bingöl Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde yapılan bir operasyonla Kocaeli, Osmaniye ve Elazığ nüfusuna kayıtlı 9 dilenci, küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakalanarak şehir dışına gönderdi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Zabıta ekipleri tarafından Genç Caddesi, Ulu Camii, Hacı Hıdır Camii mevkii ve mahallelerde vatandaşları rahatsız eden dilencilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri yaptıkları operasyonda 9 kadın dilenciyi küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakaladı. Zabıta ekiplerince yakalanan dilencilere, kabahatler kanunu kapsamında idari para cezaları uygulandı.
Zabıta olarak gelen şikayetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri artırdıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Yunus Börü, bunların insanların duyguları ile oynadığını söyledi. Böylesi durumlara müsaade etmemek için yoğun çalışma yaptıklarını belirten Börü, "Şehir dışından gelip Bingöl'de çadır kurarak çoluk çocuk dilenen çok sayıda aile bulunuyor. Şehir dışından Bingöl'e gelen dilenciler özellikle çocukları kullanıyorlar. Ailece gelen ve şehir merkezinde dilenen çok sayıda
dilenci, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderdik" şeklinde konuştu.
Dilencilere yönelik olarak yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Börü, halkın duygularını sömürenlere fırsat verilmemesi uyarısında bulundu.