Adnan Yaşar Görmez Gidebilir

Referandumda Türkiye genelinde yüzde 58 'evet', yüzde '42' hayır oyu çıkmıştı

Adnan Yaşar Görmez Gidebilir
Referandumda Türkiye genelinde yüzde 58 'evet', yüzde '42' hayır oyu çıkmıştı. Türkiye'nin tam tersi bir durum sergileyen Torbalı'da ise 'hayır' oyları yüzde 58 çıkarken 'evet' oyları yüzde 42'de kaldı. İzmir il genelinde ise 'hayır' oyları yüzde 64 oranında çıkarken 'evet' oyları yüzde 36'da kaldı. Referandum öncesinde 'İzmir'de 'hayır' oyları 'evet' oranından fazla çıkarsa görevimden istifa ederim' diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak sözünü tuttu. Dün bir açıklama yapan Kabak; "Sözümün arkasındayım, genel merkeze gidip istifamı vereceğim. Ondan sonrası genel merkez ile benim aramdaki süreçtir. AK Partililer verdiği sözü tutar. Ben de sözümün arkasındayım" dedi.
ÖMÜR KABAK İSTİFASINI ERDEM'E SUNACAK
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak referandum sonuçlarının kesinleşmesinin ardından bir basın toplantısı yaptı. Kabak; "Kampanyanın başladığı dönemde bir söz vermiştim. 'hayır' oyları 'evet' oylarından çok çıkarsa görevimi yapamamış sayarım ve istifa ederim demiştim. AK Partililer verdiği sözü tutar. Ben de sözümün arkasındayım. Genel Merkeze gidip istifamı vereceğim. Sonrası Genel Merkez ile benim aramda" dedi. Ömür Kabak, bu hafta içinde teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le yüz yüze görüşerek, istifa dilekçesini verecek. Milletvekili olmak isteyen Kabak'ın sözünü tutacak olması kulisleri hareketlendirdi. Kabak'ın istifasının kabulü halinde yerine atanacak kişiler arasında eski il başkanları Aydın Şengül ve Ali Aşlık, İl Yönetim Kurulu üyesi Numan Arıcı ile işadamlarından Selim Gökdemir ve Abdullah Kavuk'un adı geçiyor.
GENEL MERKEZ GÖRMEZ'DEN RAHATSIZ
Torbalı'da 'evet' oylarının yüzde 42'de kalması AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i sıkıntıya soktu. 2007 yılında yapılan referandumda İzmir'den 'hayır' oyu çıkmasına rağmen o tarihteki İlçe Başkanı M.Atilla Kaya'nın ciddi çalışmaları sonucu Torbalı'da yüzde 51 oranında 'evet' oyu çıkmıştı. Torbalı'da bu referandumdan 2007'deki sonucu bekleyen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı, başarısızlığın faturasını AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e kesti. Ülke genelinde hummalı bir 'evet' kampanyası yürüten ve teşkilatlara da bu yönde talimat gönderen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı, Torbalı'da hiçbir çalışma yürütülmemesini not etti. Referandum kampanya süreci içerisinde Torbalı'ya gelen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür de rahatsızlığını dile getirmiş ve İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e; "Teşkilat bir araç bile giydirmemiş, çalışmalar çok zayıf" serzenişinde bulunmuştu. Siyasi çevreler Adnan Yaşar Görmez'in istifa edebileceğini veya AK Parti Genel Merkezi tarafından görevden alınabileceğini dile getiriyorlar.
HASGÜR DURUMU ÖZETLEMİŞTİ
Referandum kampanya süreci içerisinde Torbalı'ya gelen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, Alpkent Mahallesi'nde bir kahvehane ziyareti sırasında organizasyondaki bozukluğu dile getirmiş ve İlçe Başkanı Adnan Görmez'e dönerek; "Eskiden Torbalı'da teşkilatımız mitingler yapardı. Buradaki organizasyon iyi olmamış. Bir ses düzeni kurulması gerekirdi. Ayrıca gördüm ki, teşkilatımız bir araba bile giydirmemiş. Şurada sandığın gelmesine kaç gün kaldı, bu işler şimdi yapılmayacaksa ne zaman yapılacak? Torbalı teşkilatımız en çalışkan teşkilatımızdı. Ne oldu böyle bu teşkilata anlamadım" siteminde bulunmuştu.