Twitter'daki değişim devam ediyor

Twitter değişim için büyük adımlar atıyor

Twitter'daki değişim devam ediyor
Yakında yeni tasarıma kavuşacak olan Twitter’ın değişimi muazzam. Yeni bağlantıları ve yeni Twitter videosu da haberin devamında.

Bugün San Fransisko ofisinde yapılan toplantı ile basına tanıtılan sosyal medya devinin yeni tasarımı, multimedya bağlantıların ayrı bir sekme açmaya gerek olmadan Twitter hesabının bulunduğu sayfadan izlenebilmesini sağlıyor.

Bundan önce, Twitter kullanıcıları fotoğraf ve videolar için ayrı sekmeler açmak durumunda kalıyordu. Bunun önemi, atılan tweet’lerin yaklaşık dörtte birinin bir dış bağlantıya sahip olduğu açıklandığında daha iyi anlaşıldı.

Yenilenen Twitter sayfası da daha canlı ve öncekine göre kullanıcı dostu özellikler taşıyor. Hatta iPad’in arayüzünü de andırdığını söylemek mümkün.

Twitter’ın açıklamasında, aralarında YouTube, Flickr, uStream ve Justin.tv’nin de bulunduğu 16 teknoloji devi ile anlaşmalar da göze çarpıyor. Bu sayede bu sitelere yapılacak bağlantılar mikro blog hizmetinin içerisinden görülebilecek.

Sitenin yeni hâli kullanıcılara bugünden başlayarak sunulacak ve herkesin yeni hâlini görmesi birkaç haftayı bulacak.

Twitter CEO’su Evan Williams, siteyle ilgili istatistikleri de basınla paylaştı. şu anda 160 milyon kullanıcıya sahip sosyal ağın mobil kullanımının bu yıl içerisinde %250 arttığını belirtti. Ayrıca her gün 370 bin yeni üye kazanan Twitter’ın yeni hâlini Twitter’dan takip etmek için #NewTwitter etiketini aratabilir ya da buraya tıklayabilirsiniz.