Nilüfer'de Sünnet Şöleni

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen toplu sünnet şöleni ile 135 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Nilüfer'de Sünnet Şöleni
Nilüfer Belediyesi'nin çeşitli kurumların katkılarıyla organize ettiği geleneksel sünnet şöleninde 135 çocuk ameliyathane ortamında, anestezi yöntemiyle çocuk cerrahları tarafından sünnet edildi. Çocukların sağlığını ömür boyu etkileyebilecek bir risk ortamı oluşturmamak için hijyen konusuna özel bir önem veren Nilüfer Belediyesi, 135 çocuğun sünnet işleminden sonra, çocuklara Cha Cha Restorant'da unutulmaz bir gece yaşattı. Sünnet çocuklarının aileleriyle birlikte katıldığı gecede doyasıya eğlenen çocuklar, gece boyunca büyük bir coşkuya imza attı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, erkekliğe ilk adımı atan çocukları ve ailelerini tebrik etti. 135 çocuğun sağlıklı şekilde sünnet edildiğini ifade eden Başkan Bozbey, "135 çocuğumuzdan 5-6'sında sünnet olamayacak rahatsızlığa rastlandı ve tedavisine başlandı. Eğer bu çocuklar normal şekilde sünnet olsaydı ileride sağlık problemleri oluşabilirdi. Ailelerden ricam, çocuklarını sünnet ettirmeden önce mutlaka doktora göstersinler" dedi.
Konuşmanın ardından geceye katkı sağlayan firmaların yetkililerine birer teşekkür plaketi verildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde hazırlanan pastayı Başkan Bozbey çocuklarla birlikte keserken kendi elleriyle miniklere ikram etti. Çocuklarla birlikte oynayarak coşkularına ortak olan Başkan Bozbey, gecede söylediği "Ormancı", "Keskin Bıçak" ve "Kara Tren" türküleriyle büyük alkış aldı.