Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Brüksel'e Gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'e gitti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildikten sonra AB büyükelçileri ile yemekte bir araya geldiğini belirterek, ''Orada CHP'nin AB ile ilgili görüşlerini kendilerine aktarmıştım. Son derece güzel bir toplantı olmuştu. O toplantının sonucunda bu düşüncelerimin Brüksel'de de dile getirilmesinin uygun olacağı ifade edildi. Bu bağlamda arkadaşlarla bugün Brüksel'e gideceğiz'' dedi.
Brüksel'de gerçekleştireceği görüşmelerle ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin AB ile ilgili görüşleri, artı AB'nin bugün içinde bulunduğu konum, dış politikası, güvenlik politikası gibi konular görüşülecek. Önce kendimizi aktaracağız, düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Aynı zamanda AB'deki son gelişmeleri yetkililerinden öğrenmiş olacağız'' diye konuştu.
Bir gazetecinin başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''O konuda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yetkilileri son derece ihtiyatlı bir dil kullanıyor. 'Bu konu tartışılabilir ama gündemimizde yok' diyorlar. İktidarın gündeminde olmayan bir konunun bizim tarafımızdan tartışılma konusu yapılmasının doğru olacağını sanmıyorum, çünkü 'Türkiye'nin gündeminde değil' demektir" karşılığını verdi.
Genel seçimlere yönelik partisinin hazırlıklarının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, CHP'nin kıyıdan Anadolu'nun içlerine doğru yayılmaya başladığını, önümüzdeki süreçte halk oylaması sonuçlarını da değerlendirerek yeni bir seçim stratejisi belirleyeceklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan Toker, CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç de Brüksel'e gitti.