'Şüpheniz olmasın'

Bursaspor Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde bugün oynayacakları zorlu Valencia maçı ö...


Bursaspor Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde bugün oynayacakları zorlu Valencia maçı öncesi güven tazeledi, "Avrupa'da da Türkiye liginde olduğu gibi iyi futbol oynayacağımızdan, iyi sonuçlar alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Valencia'nın güçlü bir takım olduğunu ve işlerinin kolay olmayacağının altını çizen tecrübeli çalıştırıcı şöyle devam etti: "Valencia üst düzey başarıları olan bir takım. İşimiz kolay olmayacak. Maçta üst düzey mücadele olacağı kesin. Baktığınızda onlar favori gösteriliyor ama futbolda her zaman favoriler kazanmıyor."
Sağlam, "Maçta defansif bir oyun anlayışımı yoksa, her zamanki sisteminizi mi sahaya yansıtacak mısınız" sorusuna, "Geçen sezon elde ettiğimiz başarıda, kendi potansiyelimizin farkına varıp, bu oyun anlayışını ortaya koymamızın önemli rolü var. Kendi gerçeklerimizden uzaklaşmamız ve bunu üst düzeyde uygulamamız gerekli. O yüzden kazanmak için oynayacağız" yanıtını verdi.

'Fizik gücümüz yeterli'
Bir gazetecinin, "Valencia teknik direktörü maçta fizik gücünün önemli olacağını söyledi. Siz de aynı düşüncede misiniz" sorusuna, "Başarılı olmak için fiziksel yeterliliğimizin olması gerekli. Bizim zaten böyle bir kalitemiz var. Ancak, bunun yanında yetenekli oyuncuların bu özelliklerinin de ön plana çıkacağı bir karşılaşma izleyeceğiz. Mücadele oyunun gidişatını belirlerken bireysel yeteneklerin skoru değiştirdiği bir oyun izleyebiliriz" diye cevapladı.
Takım Kaptanı Ömer Erdoğan da takım olarak uzun olarak bekledikleri Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme heyecanını yarın bugün akşam yaşayacaklarını belirtti. Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapma arzusunda olduklarını anlatan Ömer, "Tüm dünyaya Valencia maçından sonra Bursaspor diye bir takım olduğunu göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Tam kadro çalıştılar
Bursaspor, Valencia maçının son çalışmasını Özlüce Tesisleri'nde yaptı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık yapılan antrenmana tüm oyuncular katıldı. İdmanın ilk bölümünde pas çalışması yapan oyuncuların basına kapalı bölümde karşılaşmanın taktik provasını yaptıkları bildirildi.
Yeşil-beyazlı takım idman sonrası kampa girdi. Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özlüce Tesisleri'ni ziyaret ederek teknik heyet ve oyunculara başarı diledi. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam verdiği destek için Altepe'ye teşekkür etti.