Mhp İzmir İl Başkanı Dervişoğlu:

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu,

"Neden hiç kimse terörist Abdullah Öcalan'ın kız kardeşinin evet oyu verdiğini konuşmuyor" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı, referandum sonuçlarının partilerinin başarısızlığı olarak değerlendirilmesini eleştirdi. İzmir'den çıkan yüzde 64 oranındaki hayır oylarına katkıları olmadıklarını iddia eden CHP'ye sert cevap veren Müsavat Dervişoğlu, 'Anayasa değişikliğinin yüzde 58 evet oyuyla kabul edilmesinin ardından ciddi analizler yapmadan kim kazandı, kim kaybetti gibi tartışmaların yapılması doğru değil. Ayrıca bu değişiklik, milletin kararıyla kabul edilen bir değişiklik olduğu
için başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan ve kaybeden olarak değerlendireceksek kazanan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP olmuştur. Kamuoyunda, bu referandumun tek mağlubunun MHP gibi gösterilmesi emeğe saygısızlık ve zafer hırsızlığıdır" dedi.
MHP'nin kaleleri yıkıldı gibi yakıştırmaların gerçekle alakası olmadığını anlatan Dervişoğlu, şöyle konuştu: "MHP'nin oylarına oranla, il ve ilçelerde çıkan hayır oylarının sayılarına baktığımız zaman; geçtiğimiz genel seçimlerde almış olduğumuz oylardan daha fazla hayır oylarının çıktığını görebilirsiniz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniye'de geçtiğimiz seçimlerde yüzde 45 oy almıştık, bu referandumda Osmaniye'den çıkan hayır oyları yüzde 47'dir. Rakamlarla da
görebileceğimiz üzere, Milliyetçi Hareket Partisi oy kaybetmiş değil tam aksine artış yaşanmıştır. Bu CHP'nin karakterinde bulunan zafer hırsızlığı, bu referandum sonucunda ölü soyuculuğu yapmaktadır."
İzmir'de MHP'nin CHP'den daha çok çalıştığını belirten Dervişoğlu, şunları söyledi: "İzmir'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı miting dışında CHP'nin hiçbir etkinliği olmamıştır. O mitingde de oldukça yoğun bir kalabalık toplanmıştır, bunu kabul ediyoruz. Ancak 9 Eylül'de Sertap Erener'in vermiş olduğu konserde de aynı kalabalık vardı. Yani aynı kalabalığı o da toplayabiliyor. Oysa biz hep sokaklarda çalışmalar halindeydik." Ayrıca tabanını kaybeden bir parti imajının doğru olmadığını iddia eden
Dervişoğlu, "Tabanını yitiren bir partinin genel başkanı gelin erken seçim yapalım der mi?" diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim talebinin tabanda kayıp olmadığına işaret ettiğini belirtti.
AK Parti'nin İzmir'de boşu boşuna umutlandığını dile getiren Müsavat Dervişoğlu "BDP İzmir'de boykot uygulamamıştır. Hatta, Buca, Konak gibi bölgelerde evet çalışmaları yürütmüşlerdir. İşte Ak Parti'nin kimlerle ortak çalışma yürüttüklerini görün" diyerek AK Parti'nin BDP ile iş birliği yaptığını iddia etti.
YENİ ANAYASAYI YENİ MECLİS YAPACAK
Devlet Bahçeli'nin erken seçim talebini destekleyen Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başarısızlılarını hazmedemeyenler MHP'ye yükleniyor. Herkes haddini bilsin. Erken seçim talebimiz ciddidir. Türkiye'de artık yapılması gereken tek şey erken seçime gitmektir. Yeni anayasa çalışmalarının başladığını görüyoruz. Sayın Başbakan Burhan Kuzu'ya emri vermiş. O da emir telakki ediyor. Emirle yapılan anayasa 12 Eylül'deki anayasalar gibi olur. Yeni anayasayı ancak yeni meclis yapmalı. Konuşulması gereken
konular yerine MHP'nin yıkıldığı gibi gerçeği yansıtmayan iddialarla uğraşıyoruz. Neden hiç kimse Abdullah Öcalan'ın kız kardeşinin evet oyu verdiğini konuşmuyor? İşte, AKP'nin kimlerle yan yana olduğu ortaya çıktı."
Bin yıllık kardeşliğin bozulması için çalışan bir Başbakanımızın olduğunu iddia eden Dervişoğlu, "Bu ülkede vatan sevgisi ve imanı olan herkes bizim kardeşimizdir" diyerek anlayışlarını dile getirdi.
Başbakan Erdoğan'ın uluslararası ortamlarda yuhalanmasının üzücü olduğunu dile getiren Müsavat Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakan bilet ile girdiği her ortamda yuhalanıyor. En son U2 konseri ve Dünya Basketbol Şampiyonası Finalinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile yuhalandıklarını gördük. Bu demek oluyor ki Başbakan sadece kendi topladığı insanlar tarafından alkışlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın, uluslararası platformlarda yuhalanması çok üzücü. Ama gelinen nokta maalesef ortada."

Dervişoğlu, İzmirlilerin Sezen Aksu'ya gösterdiği tepki ile ilgili yöneltilen soruya esprili bir şekilde şöyle cevap verdi: "Bildiğim kadarıyla zaten İzmir'de öyle bir sokak bulunmuyormuş. Orası 145 sokak olarak geçiyor. Ama Melih Gökçek ağabeyi Sezen Aksu için Ankara'da bir sokak ayarlayabilir."