Kızılcıklı'dan Referandum Değerlendirmesi

Referandum sonuçlarını değerlendiren AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, neticenin tahmin ettikleri gibi çıktığını söyledi.

Milletvekili Kızılcıklı, "evet" verenler kadar "hayır" oyu kullananlara da saygı duymak gerektiğini belirtti. Anayasa değişikliğine "evet" demenin AK Parti'ye "evet" demek anlamına gelmediğini defalarca söylediklerini ifade eden Kızılcıklı, "Kurşunlu beldesinde hemen hemen eşit çıkan bir sonuç gördük. Fakat buna karşılık Tahtaköprü, Yenice ve Cerrah beldelerinde yüzde 70-80 civarında "evet"ler var. Köylerden çok iyi sonuçlar geldi. Özellikle yüzde 90'ların üstünde "evet" çıkan köyler var. 3-5 köyde de
"hayır" çıktığına denk geldik. Fakat bizlerin kendimize koyduğumuz barometre yüzde 70-80'di. Türkiye de ise yüzde 60 ortalaması gönlümüzden geçiyordu. Sonuçlar bizim tahminimize yakın çıktı. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

"PARTİLER HALKIN TERAZİSİNE GENEL SEÇİMDE ÇIKACAK"
2011 genel seçimlerinde bütün siyasi partilerin milletin terazisine çıkacağını söyleyen Kızılcıklı, "Milletimiz o zaman kimden memnun olduğuna, kimden memnun olmadığına işaret edecek. Biz bu uğurda çalışıyoruz" diye konuştu.
BDP'nin Güneydoğu bölgesinde özellikle boykot kararı aldığına dikkat çeken Kızılcıklı, "Eğer boykot uygulanmayıp oradaki insanlar sandık başına gidip oy kullansaydı oylar büyük ihtimalle 'evet' çıkacaktı. Kimin 'evet' kimin 'hayır' dediğini bilemeyecekleri için, insanlar üzerinde bir baskı da kuramayacaklardı. Şimdi ise, 'Kim sandığa gitti?' diye baskı kuruyorlar ve tehdit ediyorlar. Tehditlere rağmen sandık başına gidip tercihini yapanları canı gönülden kutluyoruz" dedi.