Iğdır'dan Referanduma İtirazı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır İl Başkanı Cahit Erol, referandum sonuçlarında hile yapıldığını öne sürerek, 'hayır'ların 'evet' diye yazıldığını söyledi.

Iğdır'dan Referanduma İtirazı
İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen Cahit Erol, merkeze bağlı Ağaver köyündeki 1142 Nolu sandıkta 55 'hayır', 7 'evet' oyu çıktığını ve bunun tutulan tutanakta sabit olduğunu söyledi. Erol, "Fakat seçim kuruluna verilen ve kayıtlara geçen evrakta ise 55 'evet', 7 'hayır' yazıldığını görmekteyiz. Bu tür hilelerin diğer sandıklarda olduğunu düşündüğümüzden gerekli incelemeyi yapıyoruz. Bu köy için itiraz ettik. Gerekirse diğer sandıklara da itiraz edeceğiz" dedi.
Aralık ilçesinde referandum sonuçlarının çok geç açıklandığını, bunun altında başka şeylerin olabileceğini belirten Erol, "AK Parti Milletvekili Ali Güner Beyin köyü Gödekli'de bin 600 seçmen var. Bunların hepside 'evet' oyu kullanmış. Bu köyde hiç mi il dışında olan, ölen ve hasta olan yok. Yetkilileri bu konuyu da araştırmaya, atılan imzaların gerçek olup olmadığını kontrol etmeye çağırıyoruz. Bu da gösteriyor ki Iğdır'da seçmenin yüzde 60 'hayır', yüzde 40'ı 'evet' demiştir. Yapılan hile ile bu rakamlar tersine döndürülmüştür. Yetkilileri bu konuyu araştırmaya çağırıyor, kamuoyunu da gerçekleri bilmeye ve görmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.