Engelliler Şubesi'nden Baydemir'e Ziyaret

Merkezi Ankara'da bulunan Uluslararası Engelliler Derneği'nin Diyarbakır Şubesi üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Uluslararası Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Satılış ile birlikte belediyeye gelen engelli yurttaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Engellilerin sorunlarını dinleyerek notlar alan Baydemir, dernek yetkililerine Diyarbakır'da şube açtıkları için teşekkür etti. Baydemir, "Her insan potansiyel bir engelli adayıdır. Dolayısıyla toplumun bu gerçekliğe yabancılaşmaması lazım" dedi. Yerel yönetimler olarak kenti dizayn ederken böylesi
bir realiteyi göz önünde bulundurduklarını belirten Baydemir, "Plan ve programlarımızı buna göre yapmamız gerçeğine yabancılaşmamamız gerekli. Göreve geldiğimizden bugüne değin kenti planlarken, kenti yapılandırırken, parkları bahçeleri projelendirirken hep bu realiteyi göz önünde bulundurmaya çalıştık. Önemli mesafeler kat ettik ama elbette ki daha kat etmemiz gereken çok uzun bir mesafe var" diye konuştu.
Sümerpark kampüsü içerisindeki engelli merkezinden söz eden Baydemir, "O merkezimizdeki Engelli Şube Müdürlüğümüz tamamen sizlerin emrindedir. Müdürlüğümüzün bütün olanakları sizindir, çünkü orası sizin için inşa edildi. Oradaki mekanları kullanmakta hiçbir tereddüdünüz olmasın" ifadelerini kullandı. Baydemir, engelli yurttaşların evlerinden alınıp Sümerpark'a getirilmesi konusunda da engelli araçlarının hizmetlerinde olacağını sözlerine ekledi.
Engelliler, ressam Erdal Çiftçi ve sanatçı Aram Tigran'ın resmettiği yağlı boya portresini Baydemir'e hediye ederek kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.