Ayvalık Chp'den Referandum Değerlendirmesi

Geçtiğimiz Pazar günü Anayasa değişikliğine ilişkin ülke genelinde yapılan halk oylamasında 'evet' oylarının yüzde 58'lik bir orana ulaşarak anayasa değişiklik paketi kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir'in Ayvalık İlçe Teşkilatı durum değerlendirmesi yaptı

Ayvalık Chp'den Referandum Değerlendirmesi
Geçtiğimiz Pazar günü Anayasa değişikliğine ilişkin ülke genelinde yapılan halk oylamasında 'evet' oylarının yüzde 58'lik bir orana ulaşarak anayasa değişiklik paketi kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir'in Ayvalık İlçe Teşkilatı durum değerlendirmesi yaptı.
Türkiye genelinde özellikle batı bölgelerde sahil kesimindeki il ve ilçelerin 'hayır' dediği referandum sonuçlarıyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Ayvalık genelinde yüzde 75 oranında 'hayır' oyu çıktığını hatırlatarak, ülke genelindeki sonuca rağmen, örgütünün ilçe genelinde üzerine düşeni yaptığını ve tam bir zafer elde ettiğini söyledi.
CHP İlçe binasında İHA muhabirine konuşan Hüsnü Erol, Ayvalık'ta yaptıkları çalışmaların sonucunu aldıklarına inandığını belirterek, "Ayvalık adına sevinçli ama Türkiye adına üzüntülüyüz. Her seçim bir derstir. Bizim de bu referandumdan çıkaracağımız ders vardır" diye konuştu.
İlçede yapılan referandumda 'Hayır' oylarının, 'Evet' oylarına yaklaşık üç kat fark atacağını daha önce yaptıkları araştırmalarda gördüklerini kaydeden Erol, "İlçemize bağlı 16 köyün 10'undan 'hayır' oyu çıkardık. Sadece 6 köyde 'evet' çıktı. Bu durum daha önceki seçimlerle kıyaslandığında, aradaki başarımızın çok yüksek olduğunu görebilmek mümkündür" dedi.
Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasında 'hayır' diyen diğer siyasi partilerin ilçe teşkilatlarının kendileri kadar çalışmadığını ifade eden Erol, "İlçemizde referanduma 'hayır' propaganda çalışmalarında, 'Hayır' diyen oy oranı düşük birkaç partide kendilerine göre çalışmalarını yaptı ama bunun en ağır yükünü CHP İlçe Başkanlığı olarak biz sırtlandık" dedi.
Ayvalık'ın sosyal demokrat düşünceye sahip geniş bir kitleye sahip olmasının referandum sonuçlarında pek etkili olamayacağını savunan CHP İlçe Başkanı, "Sosyal demokrat düşünceye sahip olmak, yapılan oylamada sadece belirli bir oranda sınırlı kalmak demektir. Eğer Ayvalık CHP Örgütü yoğun bir propaganda çalışması yapmasaydı sonuç bu kadar bariz olamazdı. Çalışma yapmayan örgütler seçmenlerle görüşmezse, propaganda çalışmaları yürütmezse, köylere çıkmazsa başarılı sonuçlar alamaz. Mesela Ayvalık'ın köyleri de sosyal demokrat düşünceye sahipti ama neden şimdiye kadar yapılan seçimlerde iki ya da üç köy dışında sol partiler çıkamadı oralardan?" diye sordu.
Her seçimin yepyeni bir ders olduğunu söyleyen Erol, "Referandumun bitmesi demek bizim için her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Önümüzde genel seçimler var. Biz hiç durmadan aynı tempoyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Köylerimizi ziyaret ederek, sandıktan 'evet' çıkan 6 köyümüzde parti olarak nerelerde hata yaptığımızı araştıracak ve köylü vatandaşlarımızla bize oy atsın, atmasın herkesle kucaklaşacağız. Halkımıza partimizi ve ülkemiz için yapmak istediklerimizi daha çok anlatacağız" diye konuştu.

"AYVALIK KÖYLERİNDE 16'DA 16 YAPACAĞIZ"
Ayvalık'a bağlı 6 köyde 'evet' çıkmasında hatayı kendilerinde arayacaklarını kaydeden Erol, "Köylümüz yıllarca ihmal edilmiş. Köylümüzün ihtiyaçları gözetilmemiş. Bu yüzden de köylü, CHP'ye karşı olumsuz bakmış. Ama biz aynı hatayı tekrar etmeksizin sürekli köylülerimizle bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Biz bunu 6 yıldır yapıyoruz. Ayvalık'a bağlı 16 köyde, 10 köye kadar etkin olabilmekte bir başarıdır. Amacımız 16'da 16 yapmaktır. Bunu da mutlaka yapacağız" diyerek iddialı konuştu.
12 Eylül'de yapılan halk oylaması öncesinde yoğun çalışmalarda bulunan parti üyelerine otomatik sistemden teşekkür mesajı atarak, şükranlarını ilettiğini söyleyen Ayvalık CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol, halk oylamasında kendilerini destekleyen tüm vatandaşlarla ve köylere teşekkür ziyaretlerinde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.