Tokmak'tan Referandum Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, il genelinde yüzde 60.66 gibi büyük bir halk kesiminin özgürlük ve demokrasiden yana tavır koyduğunu belirtti.

Tokmak'tan Referandum Değerlendirmesi
Cengiz Tokmak, pazar günü yapılan referandumu değerlendirdi. Türkiye'nin ve Sinop'un Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıktığını kaydeden Tokmak açıklamasında, halk oylamasında anayasa değişikliğinin kabulü için Sinop'ta Türkiye ortalamasının üzerinde evet oyu çıktığını hatırlattı. Cengiz Tokmak, "Biz bu süreçte halkımıza sadece doğruları anlattık, kimseye yalan söylemedik. 7 den 70'e tüm Sinop halkı ile bize destek olan tüm siyasi parti ve mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. Sendikalarımıza, sivil toplum örgütlerimizin tümüne tek tek teşekkür ediyoruz. Herkes görevini en iyi şekilde yapmıştır. Başbakanımızın dediği gibi söylenecek tek bir söz vardır. O da, 'sadece demokrasi kazanmıştır'. Kaybeden yoktur. Verilen evetlerle 'hayır' oyu veren arkadaşlarımızda kazanmıştır. Yine sayın başbakanımızın da dediği gibi 'aziz milletimiz yetkisini kullanarak Anayasa değişikliği paketini onaylamıştır.' Sonucun vatanımıza milletimize ve Sinop'umuza hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan referandum ile yüce milletimiz, demokrasinin, hukukun, adaletin çıtasını el birliğiyle daha yükseğe çıkarmış oldu. Bunun bir siyasi seçim olmadığının üzerini çizerek çalışmalarımızı sürdürdük. Yapılan anayasa oylamasında kullanılacak 'evetlerin demokrasi ve özgürlükler ile birçok konuda ülke insanımız menfaatine olacağını anlattık. Bu konuda bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarında bizlerle aynı düşünceyi paylaştı ve bu konuda çalışmalar yürüttü. Yani çıkan sonuç herhangi bir partiye verilmiş destek, güvenoyu da değil. Ortaya konan irade, farklı siyasi görüşlerden insanların inandıkları doğrulara verdikleri cevaptır. Vatandaşımız işte bu bilinçle oylarını kullandı. Evet diyenlerin iradesi de hayır diyenlerin iradesini de saygıyla karşılıyoruz" dedi.
Referandum sürecinde çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkür eden İl Başkanı Cengiz Tokmak, "İl başkanı olarak çalışmalarımızda gece gündüz bizleri yalnız bırakmayan il teşkilatımıza, milletvekillerimize, ilçe başkanları ve ilçe teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle ve köy temsilcilerimize, sandık müşahitlerimize ve sandık başı görevlilerimize, üyelerimize,partimize tüm emek verenlere, muhtarlarımıza ve tüm Sinop halkımıza teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.
Sinop ili genelinde ki referandum sonuçlarının sürpriz olmadığını dile getiren AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, il genelinden yüzde 55 ila 63 civarında evet beklediklerini de sözlerine ekledi.