TOBB Başkanı'ndan referandum açıklaması

Referandum sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sonuç Türkiye'nin demokratikleşmesi ve zenginleşmesi yolunda olumlu bir adım" dedi.

Referandum sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sonuç Türkiye'nin demokratikleşmesi ve zenginleşmesi yolunda olumlu bir adım" dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sonuçlarla birlikte Türkiye'nin daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğuna dair inancımız teyit edilmiş ve güçlenmiştir" mesajı verildi.

Hisarcıklıoğlu açıklamasında, referandum sonrası sürece ilişkin beklentilerini de anlattı.

"13 Eylül'den itibaren yapısal reformları hayata geçirme açısından yeni bir ivme kazanılmıştır" diyen TOBB Başkanı yeni anayasanın toplumsal bir mutabakat metni olması gerektiğinin altını çizdi.

Hisarcıklıoğlu, geniş halk kesimlerini temsil eden mesleki ve sivil toplum örgütlerinin aktif olarak katılacağı, yeni anayasa çalışmalarıyla başlayacak yeni dönemin, ekonominin toparlanma sürecine de destek olacağını belirtti.