Sp İl Başkanından Referandum Değerlendirmesi

SP Nevşehir İl Başkanı Miktat Şahin, referandum ile halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik paketinin kabulü ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bundan sonra hiç kimse Türkiye'nin demokratikleşmesinin önüne geçemeyecek

Sp İl Başkanından Referandum Değerlendirmesi
SP Nevşehir İl Başkanı Miktat Şahin, referandum ile halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik paketinin kabulü ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Bundan sonra hiç kimse Türkiye'nin demokratikleşmesinin önüne geçemeyecek." dedi.
SP Nevşehir İl Başkanı Miktat Şahin düzenlediği basın toplantısında referandum sonuçlarını değerlendirdi. Referandum sürecinin sona ermesi ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını kaydeden Şahin, bu dönemin Türkiye için demokratikleşme açısından önemli bir süreç olduğunu söyledi. Şahin,"13 Eylül sabahına Türkiye yeni bir soluk, yeni ses ve yeni bir nefes ile uyandı. Umarım bu güzel günler ilerideki dönemde devam eder. Önemli bir referandum sürecini geride bıraktık ve bu süreçte SP Nevşehir il teşkilatı olarak yoğun bir çalışma programı geçirdik. Bu süreçte tüm beldelerimizi gezerek vatandaşlarımıza referandumda neden 'evet' demesi gerektiğini anlattık. Bizler SP'liler olarak 12 Eylül tarihine kadar 'evet' dedik. Bu günden sonra daha bir gür sesle 'evet' diyoruz. Çünkü Türkiye'nin gündemine inşallah bundan sonra yeni bir anayasa gelecek. Bunla ilgili biz bütün çalışmalarımızı daha önce yapmış ve iktidara bilgi vermiştik. Bundan sonra yine çalışmalarımızı sürdüreceğiz, demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve toplumdaki kanaat önderlerini ziyaret edeceğiz. Bu sürecin daha sağlı sürmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesi ile birlikte, 12 ihtilalini yapan kişilerin yargılanabileceklerini ifade eden SP Nevşehir İl Başkanı Miktat Şahin, bunun geç kalınmış bir demokrasi olduğunu belirtti. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bu önemli dönemde İstanbul ve Ankara'da Mazlum Der ve Emek Platformu, 12 Eylül Anayasasını yapan ihtilalcilerin yargılanması için mahkemeye müracaat ettiler. Dünyada demokratikleşme çok önceden oldu ama Türkiye'de demokratikleşme biraz geç oldu. Şili, Meksika, Arjantin ve Portekiz gibi ülkelerde darbeciler yargılandı bizde yargılanmadı, hatta bunlar onure edildi. Ama bundan sonra yapmış oldukları bu zulümlerin cezasını inşallah çekecekler ve bundan sonra hiç kimse Türkiye'nin demokratikleşmesinin önüne geçemeyecek."