Q7 sahaya indi

Ankaragücü'nü 4-0 gibi farklı bir skorla yenen Beşiktaş, ligdeki başarısının keyfini çatarken, gözünü CSK...


Ankaragücü'nü 4-0 gibi farklı bir skorla yenen Beşiktaş, ligdeki başarısının keyfini çatarken, gözünü CSKA Sofya ile oynanacak maça dikti. Avrupa arenasına iyi bir başlangıç yapmak isteyen siyah-beyazlılar, perşembe günkü maçın hazırlıklarına başlarken, iki önemli futbolcusundan Quaresma'nın durumunun belirsizliğini koruduğu, Bobo'nun ise oynayabileceği ifade edildi.
Daha önceden perşembe gününe kadar idmanlarına çıkamayacağı belirtilen Ricardo Quaresma, dün Fatih Tekke ile birlikte takımdan ayrı düz koşu yaptı. Portekizli oyuncunun bugün bir kez daha MR çekileceği açıklandı. Quaresma'nın yanı sıra MR'ı çekilen bir diğer isim olan Bobo'nun da kalçasındaki kronik sakatlığının nüksettiği bu futbolcunun da birkaç gün dinlendirileceği açıklandı.
Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, "Quaresma'nın MR sonucuna göre CSKA Sofya maçında oynayıp oynamayacağına karar vereceğiz. Şu anda tedavisini sürdürüyoruz" dedi.
Ankaragücü maçında ikinci yarıda oyundan çıkan Bobo'nun çok önemli bir sakatlığının bulunmadığını bildiren Düren, "Bobo'nun kalçasında kronikleşmiş bir ağrı var. Yoğun maç trafiğinin ardından zaman zaman bu ortaya çıkıyor. Birkaç gün dinlendirip takıma veriyoruz ve sorunsuz olarak maçlara çıkabiliyor. CSKA Sofya maçında da oynamasına engel teşkil edebilecek bir durum gözükmüyor" diye konuştu.

 

Yağışta antrenman
CSKA Sofya maçının hazırlıklarına dün sabah yaptıkları idmanla başlayan Beşiktaş'ta, Ankaragücü maçında oynayan oyuncular yenilenme çalışması yaptılar. Yoğun yağış altında yapılan antrenmanda diğer futbolcular ise taktik ağırlıklı bir çalışma uyguladı. Bernd Schuster takıma bugün izin verirken, siyah-beyazlılar hazırlıklarını yarın sabah yapacakları idmanla sürdürecek.

 

'Biz böyle istedik'
Beşiktaş Futbol Komitesi üyelerinden Cengiz Zülfikaroğlu, Schuster ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Zülfikaroğlu, Beşiktaş'ın Avrupa'da ve Türkiye'de maçları farklı skorla bitirmesiyle ilgili olarak, "Schuster bize imza atmadan önce nasıl bir takım istediğimizi sormuştu. Kendisinden ne istediysek, yaptı. Taraftarımız her zaman iyi futbol seyretmeyi hak ediyor" diye konuştu.