Müsiad'ın Referandum Sonuçlarını Değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Buradaki en önemli mesaj; halkımızın ileri demokrasiye olan özlemini, değişikliğe yönelik arzusunu ve istikrarın devam etmesi yönündeki isteğini ifade etmiş olmasıdır" dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Buradaki en önemli mesaj; halkımızın ileri demokrasiye olan özlemini, değişikliğe yönelik arzusunu ve istikrarın devam etmesi yönündeki isteğini ifade etmiş olmasıdır" dedi.
Anayasa referandumunun ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan MÜSİAD Başkanı Vardan, referandum sonucunun Türk halkının artık demokrasiyi, onun gereklerini ve demokrasi mekanizmalarını kullanmayı artık iyice içselleştirdiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Çok partili siyasi hayata geçilen günden bugüne kadar, Türk halkının önüne getirilen sandıklarda her zaman sağduyusunu yansıttığını ve ülke geleceğinin ihtiyacı olan kararları verme konusunda yanılmadığını kaydeden Vardan şunları söyledi:
"Buradaki en önemli mesaj; halkımızın ileri demokrasiye olan özlemini, değişikliğe yönelik arzusunu ve istikrarın devam etmesi yönündeki isteğini ifade etmiş olmasıdır. Bununla beraber halkımız, statükoyu, eski siyaset usul ve mantığını benimsemediğini ve buna karşın değişimi ve yeniliği arzuladığını belirtmiştir.
Bu sonuçla beraber iş dünyasının etkin kuruluşlarından biri olarak beklentimiz; ekonomide ilerlediğimiz bir dönemde, demokraside de yükselmeye devam edeceğimiz ve bunun da dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer almamıza önemli katkı sağlayacağı yönündedir. Dünyaya da bu yönde net bir mesaj verdiğimiz düşünüldüğünde, ülkemizde yatırımların devam edeceği ve yenilerinin de yapılacağı şeklindeki beklentimiz daha da kuvvetlenmiştir. Gelinen noktada, bundan sonrası için, sivil, çoğulcu, vizyoner, katılımcı yeni
bir anayasanın yapılması yönünde de ülkemizin önü açılmıştır.
Bundan sonrası için arzumuz, sürecin iyi yönetilerek paketin getirdiği değişiklikler ve somut çıktıların bir an önce toplumsal hayata yansıtılmasıdır.
Sonuçta bize göre, kazanan ülkemiz olmuştur, demokrasi, ekonomik hayat ve özgürlükler olmuştur. Sandıkta millet gelecek vizyonunu kendi belirleme imkanını en iyi şekilde kullanmıştır. Nasıl bir gelecek istediğini göstermiştir. Demokrasi ve ülkenin geleceği açısından hayati öneme sahip bu halk oylaması, önümüzdeki yıllarda halkın daha aktif bir aktör olması gerektiğinin de altını çizmiştir."