Monza'nın kralı Alonso

Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix'sinde zafer Ferrari takımından Fernando Alonso'nun...


Formula 1'de sezonun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix'sinde zafer Ferrari takımından Fernando Alonso'nun oldu. Milano kenti yakınlarındaki 5 bin 793 kilometre uzunluğundaki Monza Pisti'nde gerçekleştirilen mücadeleye pole poziyonunda başlayan İspanyol pilot, 1 saat 16 dakika 24.572 saniyelik zamanıyla damalı bayrağı ilk olarak görmeyi başardı.
Bahreyn ve Almanya Grand Prixleri'nin ardından bu sezon 3. kez birincilik kazanan Alonso, takımı Ferrari'nin evi olarak kabul edilen Monza Pisti'ndeki 3 yıllık zafer hasretini de dindirmiş oldu.
İspanyol pilot, topladığı 25 puan ve Hamilton'ın yarışı tamamlayamaması nedeniyle yeniden şampiyonluk umutlarını artırdı. Yarışın dramatik anı henüz ilk turda yaşandı. Pilotlar klasmanın lideri McLaren'den Lewis Hamilton, Massa'yı geçmek isterken Brezilyalı pilota arkadan çarptı. Yarış dışı kalan İngiliz sürücü, mücadeleyi puansız kapatarak şampiyonluk mücadelesinde darbe aldı.

Button 2.'liğe razı
Mücadeleye ikinci cepten başlayan McLaren'den Jenson Button ise çok iyi start alarak elde ettiği yarış liderliğini 37. turda kaybetti. 36. turda pite önce giren Button, kendisinden sonra pite giren Alonso'nun 0.8 saniye daha hızlı pitten çıkması ve daha sonraki turda da pozisyonunu koruması nedeniyle 2.9 saniye geride ikinciliğe razı oldu. Monza'da yüzü gülen tek Ferrari pilotu Alonso değildi. Almanya GP'sindeki "takım emri" tartışmaları yüzünden takımıyla sorun yaşayan Felipe Massa, Alonso'nun  4.223 saniye gerisinde üçüncülüğü elde etti.

İtalya GP'sinde istediği sonuçları alamayan Red Bull pilotlarından Sebastian Vettel, kötü götürdüğü yarışın son turundaki pit taktiği sayesinde 4. olurken, 6. sırada mücadeleyi tamamlayan Mark Webber, bu sonuca rağmen pilotlar klasmanının yeni lideri oldu.

 

Pilotlar Sıralaması
1- M. Webber (Red Bull): 187 puan
2- L. Hamilton (McLaren): 182 puan
3- F. Alonso (Ferrari): 166 puan
4- J. Button (McLaren): 165 puan
5- S. Vettel (Red Bull): 163 puan

Takımlar Sıralaması
1- Red Bull: 350 puan
2- McLaren: 347 puan
3- Ferrari: 290 puan
4- Mercedes GP: 158 puan
5- Renault: 127 puan