Köşker Projelerini Anlattı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kent meydanı ihalesinden önce Gebze ile ilgili konuları masaya yatırdığı bir basın toplantısı düzenledi.

Köşker Projelerini Anlattı
Gebze'nin eski haliyle uzaktan yakından alakasının olmadığını söyleyen Köşker, çok çalıştıklarını ve bu başarıları kazanmanın kolay olmadığını kaydetti. Köşker, "Gebze değişiyor, Gebze gelişiyor diyerek yaptığımız işlere başlık atıyoruz. Önemli olan başlık atmak değil atılan başlığın altını doldurabilmektir. Bu doğrultuda bizde bu başlığın altını hakkımızla doldurabilmek için büyük şehir belediyesiyle birlikte ummalı bir çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
Vatandaşlardan temizlik konusunda hassasiyet isteyen Köşker, "Çarşıda günlük 3 temizlik yapılıyor. Onun rahatlığı ile hala pis kalıyor. Günde 5 kere toplasak yine aynı meseleyle karşılaşacağız. Çöp atma saatlerine uyulması gerekiyor. Bu saatlere uymadığı takdirde biz daha fazla temizlik yaparak bunun önüne geçemeyiz. O fazladan yapılan temizliklerin parası yine vergi olarak bizim cebimizden çıkıyor. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum, hatta gerekirse yerli malı haftası gibi birde temizlik haftası olsun" şeklinde konuştu.
Gebze Center'ın çarşıyı da düzene sokacağını söyleyen Köşker, "Gebze Center'ın bölgeye gelmesiyle rekabet ortamı olacak. Bu da hem ürün fiyatı hem dükkân kiralarını azaltarak, aynı zamanda kalitenin yükselmesini sağlayarak bölgenin daha düzenli hale girmesine katkısı olacaktır diye düşünüyorum. Gebze Center'a gelen vatandaşların yüzde 75'i halen çarşı esnafından alışveriş yapıyor, yani çoğu sadece gezmek için geliyor. Ki alışveriş yapanlarda zaten çarşı esnafının müşterisi olduğunu sanmıyorum onlarda burası açılmadan önce İstanbul'daki AVM'lerin müşterileriydi. Yani bana kalırsa Gebze Center çarşı esnafını yüzde 10 olumsuz etkiler. Bu olumsuz değişimi de rekabet için yaptıkları değişimle kapatacaklarını düşünüyorum. Gelecekte çarşı merkezi daha güzel noktalara geleceğinden şüphe yok. Kent merkezi yapılınca büyük değişim zaten olacak. Bir de Cuma Pazarı'nı araç trafiğine kapatır da yaya trafiğine açarsak büyük bir caddeye sahip oluruz. Bunlar sadece akıllarda olan projeler ama gelecek zamanda hayata geçme ihtimali de olan projeler" diye konuştu.