Kılıçdaroğlu oyunu kullanamadı

Partiden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Kağıthane'deki adresinde oturmadığı belirtilerek seçmen kay...


Partiden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Kağıthane'deki adresinde oturmadığı belirtilerek seçmen kaydının silinmesi ve yoğun tempo nedeniyle parti yetkililerinin bu gelişmeyi takip etmemesi nedeniyle bu durumun yaşandığı ifade edildi.
Örtülü olarak kendi ihmalini de kabul eden CHP'nin Genel Sekreteri Önder Sav, bu durumda bir kasıt bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, "Onu bilmiyorum, o sonradan ortaya çıkar ama elbette pek hoş olmayan bir muameleye muhatap tutulduğu anlaşılıyor Genel Başkanımızın" dedi. Partide, "Polis, Kılıçdaroğlu dışındaki liderlerin de adreslerini kontrol etti mi?" sorusuna yanıt aranıyor.
Basın mensupları daha önce İstanbul'da oy kullanacağı bilgisi verilen Kılıçdaroğlu'na sabah saatlerinden itibaren ulaşamadı.  

Yazılı açıklama GELDİ
CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden saat 17.30'da oy kullanma süresi bittikten sonra yapılan yarım sayfalık açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun oyunu kullanamadığı duyuruldu. Kılıçdaroğlu'nun 2009'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullandığı anımsatılarak şöyle denildi:
"Daha sonra emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Sayın Genel Başkan'ın bilgisi dışında bu adresten ayrıldığı bildirilmiş ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğu anlaşılmıştır."
Açıklamada yaşanan bu durum için "referandum çalışmalarının yoğunluğu" ve milletvekillerinin istedikleri sandıkta oy kullanabildikleri gerekçesi dile getirildi.

 

Nazımiye'den yazı alabilirdi
29 Mart 2009'daki yerel seçimlerden 4 ay sonra İstanbul'dan taşınan Kılıçdaroğlu'nun bu adresine seçmen kütüklerinin referandum için güncellendiği aşamada seçim kurulunun talimatıyla polisin gittiği ve "bu adreste bulunmadığı" yönünde tespit yaptığı öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu'nun da bunun üzerine kaydını sildiği Kılıçdaroğlu'nun bu durumdan seçmen listeleri askıdan indikten sonra haberdar olduğu, bu nedenle Ankara'daki yeni adresine kayıt yaptıramadığı bildirildi. Milliyet'e bilgi veren kaynaklar, nüfus kütüğünün bulunduğu Tunceli'nin Nazımiye ilçesinden nüfus kayıt örneği alarak ve milletvekili kimliğini kullanarak herhangi bir sandıkta oy verebileceğini, bu yolun kullanılmamasının CHP'nin ihmali olduğunu dile getirdi.