Hesap günü 19 Eylül

Fenerbahçe için 2010-2011 sezonu hayal kırıklıklarıyla devam ediyor. Büyük umutlarla takımın başına geçen Ayku...

Fenerbahçe için 2010-2011 sezonu hayal kırıklıklarıyla devam ediyor. Büyük umutlarla takımın başına geçen Aykut Kocaman, transferleri ve takım içindeki disipline yönelik icraatlarıyla hem camianın hem taraftarın hem de yönetimin büyük desteğini almıştı. Ancak, Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar kimseyi memnun etmedi. Sarı-lacivertliler önce Young Boys'a boyun eğerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Ardından PAOK'a elenen Fenerbahçe, uzun yıllar sonra Avrupa'ya bu kadar erken havlu attı. Avrupa'da kötü giden işler ligde de iyi gitmedi. Kadıköy'deki iki seyircisiz maç, 4'er golle kazanıldı. Ancak Trabzonspor ve Kayserispor deplasmanlarında Fenerbahçe sıfır çektiği gibi, oyun olarak da alarm verdi. Özellikle Kayserispor yenilgisi sonrası Aykut Kocaman'ın 18 kişilik kadroya yedek stoper almaması ve Alex'i çıkardıktan sonra yaptığı hamleler eleştirildi.

SUÇLU BAŞKA YERLERDE ARANDI
Camia ve taraftardan büyük destek alan Kocaman, iki mağlubiyet sonrasında baskı altına girdi. Camia, Kocaman'a duyduğu güvenden dolayı, her hüsranda suçu başka yerlerde aradı. Young Boys maçlarında Alex, PAOK'ta Cristian, Trabzon'da Bilica, Kayseri'de Selçuk sorgulandı. Ancak genel tabloya bakıldığında Kocaman'ı da büyük bir faturanın beklediği aşikar. Şimdi "Beşiktaş maçı, hem Fenerbahçe hem de Aykut Kocaman'ın geleceği açısından milat. Bu karşılaşmada alınacak mağlubiyet birçok şeyi değiştirir" görüşü hakim olmaya başladı. Bu görüşü, iki futbol otoritesine sorduk. İşte aldığımız yanıtlar:

ARACOĞLU'NDA YİNE FABIO BILICA
Geçtiğimiz sezon oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş maçında çukur kazmasıyla gündeme oturan Fabio Bilica, bu sezon da siyah-beyazlılara karşı forma giyecek. Kayseri maçında 18 kişilik kadroya bile alınmayan Brezilyalı oyuncunun, Yobo'nun sakatlığı nedeniyle ilk 11'de oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan Joseph Yobo'nun Beşiktaş'ın ardından Kasımpaşa mücadelesinde oynamasının zor olduğu öğrenildi.

Her kayıp, işini zorlaştırır
Bu konuda net bir şey söylemek henüz mümkün değil ama Fenerbahçe'nin bundan sonra kaybedeceği her maçtan sonra, oklar daha şiddetli olarak teknik direktör Aykut Kocaman'a yönelecektir. Aslında Aykut Kocaman en büyük hatasını Kayserispor maçı öncesi ve sonrasında yaptı. Kayserispor gibi güçlü bir rakibe karşı yedek stopersiz bir kadro tercihi yapmak, aslında çok büyük bir gaflet idi. Yobo'nun maç içinde sakatlanıp çıkmasından sonra oluşan defansif zaafiyet yenilgiyi getiren en büyük etken oldu. Üstüne Aykut Kocaman, karşılaşma sonrası yaptığı basın toplantısında "Sakınan göze çöp batar" gibi antrenörlükle bağdaşmayacak kaderci bir açıklama yaptı. Bazı davranışlar, bazı söylemler ve gelen kötü sonuçlar Kocaman'ın sonunu hazırlayabilir.AHMET ÇAKAR

Kocaman kendi bırakabilir
Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçının sonucu değil, ama Fenerbahçe'nin bu karşılaşmada göstereceği performans böyle bir kararı akla getirebilir. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, daha 10 gün önce teknik direktör Aykut Kocaman ile iki sezon yollarına birlikte devam edeceklerini açıklamıştı. Bu nedenle Beşiktaş karşısında alınacak bir mağlubiyet, başkan ve yönetimi böyle bir karara yöneltmez. Fakat Aykut Kocaman, bu konuda aynı kararlılıkta olmayabilir. Bir an önce takımı toparlamanın formülünü hep birlikte bulmaları lazım. Sorun, Fenerbahçe'nin kaybetmesi değil, oynadığı rezil futboldur. Bu ışığı yaktığı anda Aykut Kocaman'a kolay kolay kimse dokunamaz. Buna en güzel örnek, mağlup olunmasına rağmen Trabzon maçı sonrasındaki destektir.GÜRCAN BİLGİÇ