GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE 64-81

Bazı yıldızlar vardır, takım arkadaşlarının daha iyi oynamasını sağlar. Bazı yıldızlar vardır takım arkad...


Bazı yıldızlar vardır, takım arkadaşlarının daha iyi oynamasını sağlar. Bazı yıldızlar vardır takım arkadaşlarından destek gördükçe parlar. Birkaç özel yıldız vardır, onlar takım arkadaşlarını da sırtına alır, takımını tek başına taşır. NBA'in sayı kralı Kevin Durant, Dünya Şampiyonası final maçında gösterdi ki son gruba ait özel isimlerden biri.
Tıpkı Litvanya maçında olduğu gibi, hava atışından itibaren ne kadar önemli bir skorer olduğunu gösterdi Durant. KD, maçın başında üst üste iki basket bulunca, daha üç dakika dolmadan en önemli silahımız olacağını düşündüğümüz alan savunmasına başvurmak zorunda kaldık. Hücumda da doğru olanı yapıp sürekli çembere gitmeyi ya da uzunlarımızı kullanmayı amaçladık.
Ancak pota altında Lamar Odom'ın sert bire bir savunmasını bir türlü aşamadık. Üstüne üstlük alan savunmasının en büyük zaafı karşımıza çıktı ve savunduğumuz potadaki ribaund üstünlüğünü rakibe kaptırdık. Bu düzen içinde de ilk periyodu 22-17, devreyi ise 32-42 üstün bitiren ABD oldu.
Kerem Gönlüm-Ersan İlyasova ve Semih Erden üçlüsü aynı anda sahadayken ABD koçu Mike Krzyzewski, turnuva boyunca ilk kez uzunsuz bir beşle oynadı. Rudy Gay ve Kevin Durant'ten oluşan ABD pota altına karşı Türkiye'nin uzunları bu ribaund sorunu yüzünden üstünlük kuramadı. Ayrıca ABD, alan savunmasına çok akıllıca hücum ederek sürekli boyalı alana atak yaptı ve Kevin Durant'i buldu. Durant ise her şeyi çok kolaymış gibi gösterdi. Daha ilk yarıda 20 sayı bularak tüm direncimizi bozdu. Maçın başında liderimiz Hidayet Türkoğlu eşliğinde tutunmaya çalıştık ama olmadı. Hücumda korktuğumuzdan daha az top kaybetsek de ABD'nin atletik oyuncularına karşı eşleşme problemi yaşadık.

Sizinle gurur duyuyoruz
Bu problem nedeniyle son çeyreğe girilirken 61-48 gerideydik, farkın 21 sayıya kadar çıkmasına mani olamadık. Son çeyrekte zaman zaman farkı azalttık, hiç mahkûm oynamadık ama salondan 17 sayı farkla yenik ayrıldık.
Sonuçta ABD altın madalyayı almış olabilir, fakat bu Türkiye'nin tarihinin en büyük basketbol başarısının altına imza attığı gerçeğini değiştirmedi. Maç boyunca sessiz kalan salonun haykırdığı gibi... Türkiye sizinle gurur duyuyor!

 



En iyimiz Hidayet
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın "En iyi beşi"nde Türk Milli Takımı'nın Kaptanı Hidayet Türkoğlu da yer aldı. Şampiyonanın en iyi beşi olarak Kevin Durant (ABD), Hidayet Türkoğlu (Türkiye), Luis Scola (Arjantin), Milos Teodosic (Sırbistan) ve Linas Kleiza (Litvanya) seçildi. En iyi beşe ödüllerini Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak verdi.





Kardashian kaçırmadı
Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı izleyenler arasında ABD Basketbol Milli Takımı'nın yıldızlarından Lamar Odom'un güzel eşi Chloe Kardashian da vardı. Modellik ve dizi oyunculuğu yapan Chloe Kardashian final maçı için İstanbul'a gelerek mücadeleyi tribünden izledi. Karşılaşma boyunca ABD'li oyunculara coşkulu bir şekilde destek veren Kardashian ilgi odağı oldu.

 

Ağaoğlu'ndan hediye daire
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda finale çıkarak tarihi bir başarıya imza atan A Milli Takım teknik heyeti ve sporcularına birer daire hediye edeceğini açıkladı. Lig TV'ye konuk olan Ağaoğlu daha önce verdiği sözü canlı yayında yerine getirdi ve ay-yıldızlıların istedikleri an daireleri alabileceklerini söyledi.

 

Gül ve Erdoğan maçta
Basketbol Milli Takımımız'ın, ABD ile yaptığı final maçını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç de izledi. Cumhurbaşkanı Gül, Tadiç ve Şahin maçı aynı locadan takip etti. Başbakan Erdoğan da karşılaşma başlarken eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona gelip, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanına oturarak, aynı locadan maçı izledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da maçı locadan izleyenler arasındaydı.



Ponponları izlemedi
Dünya Basketbol Şampiyonası boyunca sergiledikleri gösterilerle beğeni toplayan ponpon kızlar dün akşam Milli Takımımız ile ABD arasında oynanan final maçında da tribünleri coşturdular. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise ponpon kızları izlememeyi tercih etti. Emine Erdoğan'ın, ponpon kızların gösteri yapmak için sahaya her çıkışlarında içeri girdiği gözlendi.
FOTOĞRAFLAR: CENGİZ MALGIR

 

Taraftardan protesto
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, madalya dağıtım töreni sırasında tribünlerce protesto edildi. Bu arada bazı basketbolseverlerin de, "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye tezahürat yapması dikkatlerden kaçmadı. Locada bulunan Emine Erdoğan ve diğer bakanlar ikiliye destek vermeye çalışırken, bazı korumalar da protestoculara müdahale etti. Bazı taraftarlar gözaltına alındı.

 

'Kerem müthiş'
Final öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen FIBA 2010 Hall of Fame organizasyonuna katılan efsane Sırp oyuncu Vlade Divac, Türk Milli Takımı'nın büyük bir başarı gösterip önemli işlere imza attığını söyledi. Hidayet Türkoğlu'nun, Sacramento Kings'ten eski takım arkadaşı olan Divac, "Türkiye için çok mutluyum. Hepimiz Hidayet'e odaklandık, ancak onun yanı sıra Real Madrid'de birlikte çalıştığım Kerem Tunçeri de müthiş bir oyuncu" dedi.

 

Geniş güvenlik
Final maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Önceki maçlarda olduğu gibi salon çevresine biletsiz seyirci alınmazken, basketbolseverler ve gazeteciler X-Ray cihazından geçirilerek salona girdi. Salon çevresinde görev yapan zabıta ekipleri de şampiyonanın resmi ürünlerinin korsan olarak satılmasına izin vermedi.