Ezici bir çoğunlukla kazanacağız

Referandumda oyunun 'Evet' olduğunu açıklayınca CHP'li 'Hayır'cıların lincine uğrayan Sezen Aksu, Başbakan Erdoğan'a 'Babam ve ben çok dua ediyoruz, ezici bir çoğunlukla kazanacağız' diyerek moral verdi.

Sivil anayasa oylamasında tercihinin 'Evet'ten yana olduğunu söylediği andan itibaren 'Hayır'cı CHP'lilerin linç kampanyasına uğrayan sanatçıların başını çeken Sezen Aksu, bayramını kutlamak için aradığı Başbakan Erdoğan'a, 'Çok dua ediyoruz, ezici bir çoğunlukla kazanacağız' diyerek moral verdi.
BABAM DA BEN DE DUA EDİYORUZ
AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nda önceki gün TV NET televizyonunun konuğu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a programdan sonra Türk pop müziğinin duayen ismi Sezen Aksu'dan bir telefon geldi. Referandum kampanyası sürecinde 'Oylamada 'Evet' diyeceğim' dediği için CHP'lilerin linç kampanyasına maruz kalan Sezen Aksu, Ramazan Bayramı'nın 3. günü aradığı Başbakan Erdoğan'a 'Evet oylarının sandıktan ezici bir çoğunlukla çıkacağını' söyleyerek moral verdi. İkili arasında yaklaşık 1.5 dakika süren telefon görüşmesinde Aksu, Erdoğan'a 'Babam da ben de referandum için çok dua ediyoruz. Yarın ezici bir çoğunlukla kazanacağız' dedi.
PROFESÖRDEN 'SA-ZAN AKSU'
'Evet'çi sanatçılar, CHP'lilerin lincine uğramış, Sezen Aksu da bundan nasibini almıştı. Yaşadığı İzmir'de CHP'lilerin tepkisiyle karşılaşan Aksu'ya, CHP MYK Üyesi olan Anayasa Profesörü Süheyl Batum 'Sa-zan Aksu' ifadesini kullanmış, piyanist Fazıl Say da 'Zannedildiği kadar müzikten anlamıyor, sesi kötü' diyerek sataşmıştı.

Tercihini hazmedemediler
Sanatçı Sezen Aksu, Beykoz'daki Sedat Simavi İlköğretim Okulu'nda 1216 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 'Hayırlısı olsun' dileğinde bulunan Aksu, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine, 'Her şey geleceğimizin daha iyi olması için. 'Evet' çıksa da 'hayır' çıksa da ülkemiz için. Farklı düşünceler olabilir, çok normal. Zaman zaman ağıra kaçan şeyler olabiliyor; ama onu da öğreneceğiz' dedi. Eleştirilere tepki vermediğini belirten Aksu, 'Tartışacağız, konuşacağız, birlikte doğru yolu bulacağız. Toplumun görüşü önemlidir. Sonuç ülkemize hayırlı olsun' diye konuştu. Öte yandan, İzmir'de babasının evinin bulunduğu sokakta isminin yazılı olduğu tabela, sanatçının kişisel tercihi olan 'Evet'i hazmedemeyen 'Hayır'cılar tarafından indirildiği görüldü.

11 yıl önce cezaevine gönderilen mektup
TV NET'in Dış Haberler Müdürü Sümmeye Ertekin, TV NET'in canlı yayınına katılan Başbakan Erdoğan'a Pınarhisar Cezavi'nde kaldığı süre içinde gönderdiği mektubu takdim etti. Aradan geçen 11 yıl sonra Sümeyye Ertekin'e yazdığı mektubu gören Erdoğan oldukça duygulandı. Ertekin, Siirt'te okuduğu bir şiir yüzünden yargılanan ve 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi'ne konan Erdoğan'a duygu yüklü bir destek mektubu göndermişti. Erdoğan'da Ertekin'in mektubuna karşılık olarak cezaevinden mektup yollamıştı. Erdoğan 11 yıl önce gönderdiği mektubu saklayan ve kendisine taktim eden Sümeyye Ertekin'e teşekkür etti.