'Evet diyen de, hayır diyen de kazandı...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'na referandum sonuçlarının kesinleşmesinde...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'na referandum sonuçlarının kesinleşmesinden sonra dün akşam 20.20 sularında geldi ve sonuçları değerlendirdi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Türkiye Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır. 
Hiç kimse bu iradeyi yok sayma, görmezden gelme hakkına sahip değildir, olamaz. Demokrasi halkın iradesini kabullenmekle, bu iradeyi yönetime her türlü farklılığı siyasal sürece katmakla anlam kazanır.
12 Eylül günü kazanan demokrasimiz olmuştur. Değişimin, demokrasi içinde gerçekleşebileceği bir kez daha görülmüştür.
Bugün evet diyenler de kazanmıştır, hayır diyenler de kazanmıştır. Her bir vatan evladı bu akşam büyük bir kazanç içindedir. İsteseler de istemeseler  de her vesayetçi anlayış kaybetmiştir. Bugün bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur. 
12 Eylül günü Türk demokrasi tarihine bir gönül noktası olarak geçecektir.  Türkiye de vesayet rejimi artık tarihe karışacaktır. Türkiye artık zihniyet itibariyle darbe heveslilerinin zihniyeti kursaklarında kalacaktır.   

Güvenoyu değil
Bu anayasa değişikliği bir Ak Parti projesi değildir. Çıkan sonuç herhangi bir partiye verilmiş bir destek ve güvenoyu değildir. Muhalefet partisinden birisi bu bir güven oyudur diyordu. Bundan sonra ne olarak izah edecek merak ediyorum.
Ülke, aydınlıktan karanlığa girmiştir diye bir açıklama yapıyor. Tam aksine ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor. Ama siyaseti öğrenmeleri gerekiyor. Bu vesileyle öğrenecekler. 
Bu anayasa paketine destek veren CHP'li kardeşlerimi kutluyorum, MHP'li kardeşlerimi kutluyorum, BDP'li kardeşlerimi kutluyorum. Tehditlere aldırmadan sandığa giden kardeşlerimi kutluyorum. Başından itibaren evet diyerek desteğini ortaya koyan Saadet Partili kardeşlerimi kutluyorum. BBP'li kardeşlerimi kutluyorum. 

 OKYANUS ÖTESİ
Hele hele oy kullanabilmek için yurt dışından gelerek gümrük kapılarında iradesini ortaya koyan kardeşlerimi kutluyorum. Dünyanın dört bir yanından 'Okyanus ötesi'nden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum. Ne yapayım buradan 'Okyanus ötesi'ne mesajlar olduğuna göre bizim de bu mesaja bir karşılığımız olması lazım.
Bu süreç içerisinde her türlü mahalle baskılarına aldırmadan  destek veren sanat camiasındaki tüm temsilcilere ayrıca şükranlarımı bildiriyorum. Sokak adını değiştirmeye varıncaya kadar baskılar yapıldı. Zamanı gelince bunlar açıklanır, herkese şükranlarımı sunuyorum.
Yarından itibaren Burhan (Kuzu) Bey çalışmalara başla. İlgili kurullarımızda değerlendirerek, yeni anayasa için nasıl bir yol haritası takip edeceğiz belirleyeceğiz.  Önümüzdeki günlerde de toplumun tüm kesimlerinin kanaat ve düşüncelerini alarak en geniş şekilde biz anayasa yapacağız iddiasında değiliz, olmayacağız. Fakat çalışmamızı biz hazırlayıp yaparız. 2011 seçimlerinden hemen sonra Meclis Başkanımız kim olacaksa onunla paylaşırız. Deriz ki biz yeni bir anayasının uzlaşısına hazırız."