Erdoğan Ankara'da alkışlarla karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Başbakan Erdoğan'ı arayan Basketbol Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, arayarak Türkiye-ABD arasında oynanan final maçında yaşanan olumsuz olaylardan ötürü üzüntülerini iletti.

Halk oylamasının sonuçlarının açıklanmasının ardından Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye-ABD final karşılaşmasını izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 01.15'de "ANA" uçağı ile Ankara'ya geldi. Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havaalanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Ankara'ya geldi.
Bir grup vatandaş, eyerindeki Türk bayrakları ile Başbakan Erdoğan'ın Esenboğa Havaalanı'nda çıkışında alkışlarla karşıladı. "Türkiye sizinle gurur duyuyor" diyerek slogan atan vatandaşların yanına giden Başbakan Erdoğan, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra bir kişinin cebinde bulunan paketi alarak sigarayı bıraktırdı. Sevgi gösterileri arasında makam arabasına doğru yürüyen Başbakan Erdoğan, bu sırada A Milli Basketbol Takımı Hidayet Türkoğlu ile telefon görüşmesi yaptı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun Türkiye-ABD arasında oynanan final karşılaşması sırasında yaşanan olumsuz olaylardan dolayı üzüntülerini dile getirdiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan yaptığı telefon görüşmesinin ardından makam arabasına binerek Keçiören'de bulunan konutuna geçti.