En Skorer İsmi Hidayet Türkoğlu Oldu İstanbul

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası final maçında ABD ile karşılaşan Türkiye, karşılaşmayı 81-64 kaybetmesine rağmen Türk basketbol tarihinde en önemli başarıya imza attı ve gümüş madalya aldı.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası final maçında ABD ile karşılaşan Türkiye, karşılaşmayı 81-64 kaybetmesine rağmen Türk basketbol tarihinde en önemli başarıya imza attı ve gümüş madalya aldı.
Millilerin, ABD ile yaptığı final maçında takımın en skorer ismi Hidayet Türkoğlu oldu. Hidayet ürettiği 16 sayının yanı sıra 7 de ribaunt alarak görevini başarıyla yerine getirdi.
Hidayet'in ardından yeni sezonda NBA'de forma giyecek Semih Erden 9 sayı üretirken, Ömer Onan, Ersan İlyasova ve Kerem Tunçeri 7'şer sayı ile oynadı.

-SADECE İLK PERİYOTTA BAŞA BAŞ OYNAYABİLDİLER-

Final mücadelesine kazanmak için çıkan milliler, güçlü rakibi ABD ile sadece ilk periyotta başa baş bir oyun sergileyebildi. 
İlk çeyreğin 6. dakikasında Ömer Aşık'ın basketiyle 15-14 öne geçen Türkiye, bundan sonraki dakikalarda rakibine üstünlük kurma başarısı gösteremedi. Milli takım, dakikalar geçtikçe farkın açılmasını engelleyemedi ve karşılaşmayı 81-64 yitirdi.

-DURANT'I DURDURAMADILAR-

Milli takım, özellikle turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Kevin Durant'ı durduramadı.
Şampiyonanın bütün maçlarında takımın en önemli silahı olan Durant, attığı 28 sayının yanı sıra 5 de asist yaptı.
Maç boyunca 13 üç sayılık denemenin 7'sini sayıya çeviren ABD'li yıldız bu şekilde 21 sayı üretirken, 4 ikilik atışın 3'ünden 6 sayı ve 2 faul atışından da 1 sayı bularak 28 sayıya ulaştı.
Durant'a takımda en büyük katkıyı ise Lamar Odom gerçekleştirdi. 15 sayı üreten Odom, 11 ribaunt alarak Durant'tan sonra final mücadelesinde takımın en başarılı ismi olarak dikkat çekti.

-ERSAN 11 RİBAUNT ALDI-

Sırbistan maçının ardından ABD karşısında da skorer kimliğini ortaya koyamayan Ersan, ribauntlarla takımına büyük katkı sağladı.
Maç boyunca sadece 7 sayı atan Ersan, 2 savunma ve 9 hücum ribaundu olmak üzere toplamda 11 ribaunt aldı.

-ABD, RİBAUNTLARDA ÜSTÜN-

Şampiyonanın birincisi ABD, final maçında Türkiye'ye ribauntlarda 42-34 üstünlük sağladı.
Türkiye, maç boyunca takım halinde sadece 8 asist yapabilirken, ABD ise 16 asistle oynadı.

-MİLLİLER, ÜÇ SAYILIK ATIŞLARDA BAŞARILI OLAMADI-

(A) Milli Takım, mücadele boyunca üç sayılık atışlarda sıkıntı yaşadı.
Rakip potaya 18 üç sayılık atış gönderen milliler, bunların sadece 7'sini sayıya çevirerek yüzde 39 gibi bir oran yakaladı.
ABD ise 33 üç sayılık atıştan 11'ini sayıya çevirdi. Bunlardan 13'ünü kullanan Durant, 7'sinden sayı çıkardı.
13.09.2010 00:21:36